Datacenteraanbieder Interxion kondigt nieuwe uitbreidingsprojecten aan in zeven Europese steden. Als gevolg van de toenemende vraag naar colocatiediensten gaat Interxion van start met de bouw van een derde datacenter in Madrid (MAD3), voegt het een tweede datacenter toe in Brussel (BRU2) en breidt het bestaande datacenters in Amsterdam, Parijs, Kopenhagen, Stockholm en Wenen verder uit. Het totale investeringsbedrag bedraagt zo'n 230 miljoen euro.
Daarnaast heeft Interxion zijn grondbezit in de regio Amsterdam verder uitgebreid. Het Nederlandse bedrijf zal deze uitbreidingsprojecten financieren door een combinatie van bestaande en intern gegenereerde liquide middelen samen met gecommitteerde kredietfaciliteiten.
De investeringen worden gedaan vanwege de aanhoudende vraag naar colocatiediensten. Het toegenomen tempo van cloudadoptie in combinatie met een verbeterde economie in Europa zorgt ervoor dat de vraag naar deze diensten sterk toeneemt, stelt het bedrijf. Met de nieuwe uitbreidingsplannen voegt Interxion ongeveer 15.500 vierkante meter uitgeruste datacenterruimte toe aan wat het al exploiteert.
Amsterdam
In de regio Amsterdam zal Interxion de resterende vier bouwfasen van AMS8 afronden. Dat nieuwe datacenter ligt in Rozenburg (Schiphol-Rijk). De afronding brengt de totale oppervlakte van AMS8 op ongeveer 5.300 m² aan uitgeruste ruimte en 10 megawatt (MW) aan beschikbaar vermogen wanneer het datacenter volledig is voltooid.
De eerste twee fasen zullen volgens planning in het vierde kwartaal van 2018 worden opgeleverd, de laatste twee fasen in het eerste kwartaal van 2019. De investeringsuitgaven van de resterende fasen van AMS8 zullen naar verwachting circa 63 miljoen euro bedragen. Daarnaast heeft Interxion een terrein van ongeveer 22.000 m² grond, aangrenzend aan het AMS8 datacenter verworven, samen met de bijbehorende aansluiting op het elektranetwerk.
Brussel
In Brussel voegt Interxion BRU2 toe, dat ongeveer duizend m² uitgeruste ruimte en 1 MW beschikbaar klantvermogen zal omvatten. De nieuwe faciliteit is gepland om in dit eerste kwartaal open te gaan, en wordt rechtstreeks via speciale glasvezelverbinding verbonden met de bestaande faciliteiten in BRU1. Deze bieden toegang tot ruim honderd connectiviteitsleveranciers en de BNIX, NL-ix, AMS-IX, LINX en DE-CIX internetexchanges. De investeringsuitgaven in verband met BRU2 zullen naar verwachting circa drie miljoen bedragen.