Een ontwerpfout in Intel-processors vereist pittige wijzigingen voor de kernels van zowel Linux als Windows. Grootste probleem:5f tot 30 procent tragere systemen, afhankelijk van het type bewerking. Wat gaat dat brengen voor de nabije toekomst is de vraag die we aan Computable-lezers vandaag voorleggen.
Om welke chips het precies gaat, is nog niet bekendgemaakt door Intel. Wel dat het in sommige gevallen om chips tot tien jaar oud gaat. Software-updates zijn de enige oplossing om het onmogelijk te maken om data van bepaalde plaatsen in de hardware te stelen.
Er wordt naarstig aan patches gewerkt voor beide besturingssystemen, maar wat gaat er met je clouddienst gebeuren – die ook nog eens herstart moeten worden – als de dienst ineens bepaalde processen 30 procent langzamer draait?
Wat denk jij?
‘k zou nog maar even wachten met cloud en de kosten baten analyse even over doen want daar zal de klap dubbel komen: de hypervisor zal langzamer gaan, maar de OSen die als VMs draaien ook nog eens daarboven op!
@swa,
on prem ook.
Scherp Dino!
Wij maken veel gebruik van Postgres SQL en die lijkt zeer zwaar te leunen de performance winst die nu de nek omgedraaid gaat worden.
Ik doe aan “reserved instances”. Ik krijg ruim 55% korting als ik database capaciteit voor 1 of 3 jaar inkoop. Dat is wel gerelateerd aan de specs van een model server. Als de huidige standaard 30% minder performant moet ik naar een zwaarder standaard model toe, ik ben benieuwd of Amazon dan coulant is in het upgraden van het standaard model waarin ik nu vooruit betaald heb.
on prem / off prem, whatever, zodra het in een VM zit krijg je dubbel de performance hit. je kunt er namelijk nog steeds voor kiezen toch bare metal te gebruiken en die cloud aanstuur technologie gebruiken (config management en software defined networking) om bare metal deployments aan te sturen. hoe dan ook, je oorspronkelijke cloud koste bate analyse is nu klaar voor de prullebak en moet over zoals henri al met voorbeelden aangeeft.