Ronald Prins, mede-oprichter van Fox-IT, legt per 1 januari 2018 zijn functie als directeur neer. Prins richtte in 1999 samen met Menno van der Marel in Rijswijk het digitale forensisch onderzoeksbureau op. Het inmiddels Delftse bedrijf groeide naar een omzet van 28,5 miljoen euro en zo'n driehonderd medewerkers en werd in 2015 voor ruim 133 miljoen euro overgenomen door de Britse NCC Group. Prins begint samen met oud-KPN-baas en voormalig aandeelhouder Ad Scheepbouwer een investeringsfonds in nieuwe technologie.
Fox-IT kiest er voor om de werkzaamheden van Prins bij verschillende mensen binnen de organisatie neer te leggen. Een deel van zijn taken is de afgelopen periode reeds overgedragen binnen de organisatie. Na 1 januari 2018 blijft Prins als adviseur verbonden aan Fox-IT. De andere mede-oprichter, Menno van der Marel, vertrok al in november 2016.
Prins vindt dat het tijd is voor verandering. ‘Ik ben er trots op dat Fox-IT een bepalende speler is geworden op gebied van cybersecurity. We zijn er tevens in geslaagd om mee te bewegen met de groei in de markt en door de overname door NCC Group zijn we ook in staat om internationaal verder uit te bouwen. Fox-IT is daarmee in een volgende fase gekomen, en voor mij wordt het tijd om verder te gaan.’
Ronald Prins studeerde Technische Wiskunde aan de TU Delft en specialiseerde zich daarna als cryptograaf. Bij het Nederlands Forensisch Instituut was hij werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker. In 1998 stapte hij kortstondig over naar de geheime dienst. In 1999 richtte hij met Menno van der Marel Fox-IT op. Prins groeide uit tot het gezicht van het digitaal forensisch bedrijf; hij was vaak in de media te horen en te zien en was een veelgevraagd spreker op congressen en vakbeurzen.
Volgens De Volkskrant stopt Prins het geld dat hij na de overname van Fox-IT heeft gekregen, in een fonds voor disruptieve technologie. Het fonds, waaraan ook Ad Scheepbouwer (ex-topman KPN, ex-aandeelhouder Fox-IT) deelneemt, investeert onder andere in het bedrijf eNose, fabrikant van een apparaat (de Aeonose) dat door middel van ademanalyse verschillende ziektes zou kunnen detecteren. Daarnaast wordt Prins senior cybersecurity adviseur bij het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS).