TU Delft heeft artificial intelligence (ai) aan zijn onderwijssysteem toegevoegd dat zowel studenten als professoren ondersteunt. Studenten krijgen automatisch meer relevante informatie rondom een relevant onderwerp, professoren zijn minder tijd kwijt om goed kwalitatief materiaal voor hun colleges te vinden. Het project Onderwijs Personalisering (edubot) wist een nominatie voor Computable Awards 2017 in de wacht te slepen in de categorie Digital Innovation van het Jaar.
Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. Edubot werd ontwikkeld op basis van ai en maakt persoonlijk leren mogelijk. Door het toevoegen van kunstmatige intelligentie krijgen studenten meer interessant materiaal beschikbaar en leraren zijn minder tijd kwijt aan het vinden ervan. Op basis van keywords wordt zodoende het juiste materiaal aan de juiste student aangeboden en dat op het juiste moment. ‘Wij bieden niet alleen wat studenten nodig hebben’, verduidelijkt TU Delft-cio Paul Hillman, ‘wij bieden studenten daar bovenop een nieuwe manier van studeren waarin zijn hun vaardigheden verder kunnen verbeteren. Edubot levert de beste tools voor de beste colleges.’
De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Innovation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:
Stemmen Computable Awards 2017
In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.