Er is maar één ding erger dan geen wifi op de camping en dat is slechte wifi op de camping. Die van ons heeft hele slechte wifi. Alsof ze mijn 5 kb-modem uit 1996 hier hebben staan. Als je een plaatje download dan hoor je hem kraken.
Oh, en voordat mensen beginnen dat je nu ook in het buitenland lekker kunt roamen, dit geldt alleen voor de mb’s die je in je bundel hebt. Daarna is het nog steeds lekker kassa voor de provider. Daar hebben ze wel voor gezorgd. En door je bundel ben je zo. Als ik mijn telefoon aanzet ben ik er al doorheen.
Er zijn ook mensen die hun smartphone thuis laten. Er zijn zelfs reisorganisaties die hier op inspelen door wifi-vrije campings aan te bieden. Ik denk dat dit tevens pubervrije campings zullen zijn. Ook zijn er al campings waar je je smartphone kunt inleveren bij de receptie en na je vakantie weer kunt ophalen. Het is alsof je naar een afkickkliniek gaat.
Ansichtkaarten
Voor mijn kinderen is het gebruik van hun smartphone een recht. Net zoals ze patat eten en het kopen van rommel op de vakantie een recht vinden. Het thuisfront moet via WhatsApp, Instagram en Facebook elk moment op de hoogte worden gehouden. Wij stuurden vroeger ansichtkaarten. Die kwamen pas aan als je alweer twee weken terug was. Daar maakte je je helemaal niet druk om. Dat de ansichtkaartverkoper geen postzegels verkocht daar maakte je je druk om. Dan moest je bij een ander winkeltje weer postzegels kopen en die verkocht ze alleen als je er ook ansichtkaarten bij kocht. Nu worden we boos als we even geen verbinding hebben.
Ook beleidsbepalers in Den Haag vinden dat een smartphone een recht voor een kind is. Daarom krijgen in de Hofstad duizend kinderen uit minder vermogende gezinnen een gratis smartphone. Vroeger kreeg je schoolmelk, maar hier is ook iets voor te zeggen. Nieuwe technologie raakt zo ingeburgerd dat je niet meer zonder kunt. Je raakt er zo snel aan gewend dat het gewoon wordt. Net als dit mooie weer hier en, ja ook, die slechte wifi.
Ja, die arme kinderen zonder smartphone zouden tijd kunnen steken in het leren zodat hun situatie verbeterd door een goede opleiding.
Volgens mij is er wel een link tussen schoolprestaties en smartphone maar dan negatief .
Veel kinderen hebben dankzij de smartphone een concentratie probleem en een slaapprobleem.
@Corne: de vraag is even waarvoor je de smartphone allemaal wil gebruiken. Lesrooster, cijfers en contact met klas/mentor loopt vandaag de dag allemaal via de smartphone. Wa tdat betreft kunnen ze niet meer zonder vandaag de dag.
Als je het toestel verder niet zou gebruiken is er weinig aan de hand. Echter, het gros van het gebruik bestaat uit facebook, snapshat, instagram en whatsapp, liefst tot diep in de nacht. En daar kleven inderdaad wel wat nadelen aan
Tegenwoordig gebeurt alles op school via Magister en MS Office 365. Voor Magister is een app, die je meteen doorstuurt naar de browser. MS Office 365 heeft op alle platformen apps, maar werkt toch het beste onder Windows of macOS.
Met andere woorden: als ze de arme leerlingen een leuke laptop hadden gegeven, hadden ze pas echt iets nuttigs gekregen! Daarmee kunnen ze niet alleen hun rooster en huiswerk controleren, maar ook nog hun huiswerk maken en nuttige sites als woordjesleren.nl bezoeken!
Is dit dan de fout van de leerlingen of van het onderwijs instituut dat heel hip wil zijn maar geen benul heeft van het infantiele gedrag dat dit beleid tot gevolg heeft ?
Hoe de smartphone gebruikt wordt, heeft te maken met opvoeding. Er zijn meerdere regels en technische zaken te bedenken waardoor je kind niet tot midden in de nacht ligt te app-en.
Zonder smartphone is het onmogelijk voor een puber om te communiceren met leeftijdsgenoten. Samenwerken voor school is er dan ook niet meer bij. Ook docenten zetten de smartphone in. Zo heeft mijn vrouw een wiskunde wandeling gemaakt. Geven ze apps om huiswerk mee te maken, woordjes oefenen, wiskunde maken, etc. wordt hierdoor veel efficiënter.
En wat Magister betreft, ik heb even de beschrijving opgezocht.
Met de Magister App heb je als leerling en ouder altijd en overal zicht op de laatste informatie van je school.
Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen zijn direct in te zien. Daarnaast hebben leerlingen en ouders toegang tot zaken als roosters, studiewijzers, cijfers en digitaal lesmateriaal.
De voordelen van de Magister App:
– Eenvoudig inzicht in je rooster, huiswerk en de laatste cijfers
– Online toegang tot je meest recente gegevens
– Regel huiswerk vanaf school, thuis of onderweg
– De gegevens zijn veilig, vertrouwd en up-to-date
– Als ouder kun je gemakkelijk schakelen tussen kinderen
De kinderen/jongeren die ik ken moesten allemaal werken om zelf een smartphone bij elkaar te verdienen. (Behalve die verwende van onszelf natuurlijk).