Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt met het nieuwe elektronisch patiëntendossier (epd) Care Solutions van DXC, de nieuwe naam voor de fusiecombinatie van CSC en HPE Enterprise Services. De eerste fase van de implementatie is afgerond en betrof een zis (ziekenhuis informatie systeem) en het epd. Ook een aantal systemen die verbonden zijn aan medische apparatuur hebben een upgrade gekregen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om DXC als Softwareleverancier van het jaar te nomineren.
In de tweede en derde fase wordt het patiëntenportaal geïmplementeerd. In juli 2017 moet de volledige implementatie een feit zijn. De implementatie verloopt in drie fases met een doorlooptijd van tien maanden. Het epd heeft de vorm van een SaaS-oplossing. Deze oplossing is goed koppelbaar en per module in te zetten, waardoor er geen investeringen in de infrastructuur of extra migratietrajecten nodig zijn. Er is een transparante kostenopbouw en een lage ‘total cost of ownership, waarbij het Oogziekenhuis de regie behoudt over de eigen it-.
Het epd laat onder meer direct de informatie zien uit onderzoeken met specifieke oogheelkundige medische apparatuur. Artsen en verpleegkundigen kunnen patiënten daardoor sneller en beter helpen. Tijdens de invoering van het nieuwe pakket konden artsen en verpleegkundigen gewoon door blijven werken. Er werd gekozen voor geleidelijke, gefaseerde implementatie in plaats van een ‘big bang’-implementatie. In september 2016 werd bekend dat Het Oogziekenhuis Rotterdam een nieuwe zis/epd-overeenkomst had gesloten met DXC Nederland. Het contract omvat DXC Care Solutions, inclusief hosting en technisch applicatiebeheer.