Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in het onderwijs genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om projecten bij Saxion, Technische Universiteit Eindhoven en TU Delft, een project van Veilig Verkeer Nederland, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en Interpolis en MAX Online van Malmberg. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 31 oktober.
De vijf genomineerde projecten zijn op maandag 8 mei jl. vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Geke Rosier, oprichter en eigenaar van RightBrains (juryvoorzitter), Edwin van Dis, principal it-architect bij CGI Nederland, Armand Lejeune, informaticadocent op het Valuascollege en Ruud Mulder, advisory systems engineer voor het enterprise-district bij Dell EMC.
Computable ontving in deze categorie in totaal 33 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs zijn:
- MAX Online (Uitgeverij Malmberg) – Lees het juryrapport
- Onderwijs Personalisering (edubot) (TU Delft en FeedbackFruits) – Lees het juryrapport
- Praktijkgericht onderzoek toegankelijk maken (Saxion en Incentro) – Lees het juryrapport
- STORM Eindhoven (Technische Universiteit Eindhoven, NXP, TomTom, KPN, Itility en The Weather Company, onderdeel van IBM) – Lees het juryrapport
- WegWijsVR (Veilig Verkeer Nederland, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, Interpolis en Be Purple) – Lees het juryrapport
Jureringstraject
Zowel de algemene jury van de Computable Awards 2017 (met daarin Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga) als adviserende en actieve juryleden hebben de 33 voordrachten digitaal beoordeeld. De algemene jury heeft alle cases van een cijfer voorzien en had als voltallige jury één beslissende stem in het eindoordeel.
De adviserende en actieve juryleden werden verdeeld over de projecttypen business en data, infrastructuur (on-premises en cloud), security en software/ontwikkeling. Ook was er één van de vier competenties (bedrijfskunde, opdrachtgeverschap, projectmanagement en technologie) in het juryteam vertegenwoordigd. De adviserende juryleden hebben hun licht laten schijnen over de tien projecten in de presentatieronde, de actieve juryleden zaten in het juryteam dat de vijf genomineerden bepaalde.
De tien kandidaten die voor het juryberaad werden uitgenodigd, vormden een afspiegeling van de hoeveelheid cases die per projecttype in het voortraject was aangedragen. Tijdens het juryberaad werden de projecttypen losgelaten en oordeelde de juryleden via de vier genoemde competenties. De juryleden mochten per case tien punten verdelen: vijf voor de complexiteit en risico’s, drie voor de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, en twee voor de originaliteit en/of innovatieve kracht.
Afgevallen projecten
Naast de vijf genomineerde ict-projecten in het onderwijs, vielen ook vijf projecten af. Dit waren de projecten:
- Centralisatie en controle door PIM+ monitoringsoftware (Deltion College, ROC Aventus en X-ICT)
- Concept and Creation (Windesheim)
- Digitale goodiebag (Hanzehogeschool en Canon)
- Meer betrokkenheid met nieuwe app (Koning Willem I College, Hera en Mendix)
- Virtueel online lab Skylab (Windesheim en Telindus)
Stemmen
Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.
Op 31 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.
Ook aanwezig zijn?
Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2017, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.