Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat samen met Tata Communications in India een LoRa-netwerk aanleggen. HPE zet daarvoor zijn Universal IoT Platform in. Doel is om via dit internet of things (IoT)-netwerk van ruim tweeduizend leefgemeenschappen te bedienen in het Aziatische land.
Tata Communications, een van de grootste telecomproviders van de wereld en onderdeel van het Indiase conglomeraat Tata, kondigde de plannen voor een Long Range Low Power (LoRa)-netwerk vorig jaar aan. Nu blijkt het concern hiervoor een samenwerking met HPE te hebben gesloten.
De eerste fase van de uitrol vindt plaats in de vier grootste steden van India en dekt daarmee meer dan vierhonderd miljoen mensen. Het project heeft betrekking op het verbinden van apparaten, applicaties en andere IoT-oplossingen over het LoRa-netwerk in onder andere slimme gebouwen, campussen, vllotbeheer, ict-beveiliging en zorgdiensten. Volgens beide partijen is het voor het eerst dat een dergelijk project in India wordt uitgerold.
Tata Communications heeft HPE ook geselecteerd om onderdeel te zijn van zijn wereldwijde cellulaire IoT-connectiviteitsdiensten. Het gaat vooral om applicaties op gebied van mobiliteit, zoals ‘connected cars’, vlootbeheer en transportdiensten.
LoRa
LoRA is een draadloze communicatietechniek met een bereik van 2,5 tot vijftien kilometer per antenne. De techniek is bij uitstek geschikt om apparaten te verbinden aan het internet.
Het HPE Universal IoT Platform is ontworpen voor grote schaalbaarheid en multivendor en multi-netwerkondersteuning met behulp van de oneM2M-interoperabiliteitsstandaard. Recent verbeterde HPE de LoRa gateway-ondersteuning. Hierdoor wordt het gebruik van meerdere LoRa-gateways mogelijk met daarbij een eenvoudiger monitoring voor heterogene LoRa-omgevingen.