Ict-security is een ratrace, waarbij nu identity bovenkomt als spil. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.
Het adequaat beveiligen van ict-omgevingen en -gebruikers is een complexe en steeds lastigere zaak. Malware weet zich dankzij nieuwe technieken beter en beter te vermommen en daarmee traditionele scanners te omzeilen. Identiteitsdiefstal is een lucratieve business. Symantec zoekt het dan ook in een bredere benadering en pleegt daarvoor nu een miljardenovername.
De securityreus koopt LifeLock voor 2,3 miljard dollar, waarvan 750 miljoen dollar aan geleend geld en de rest in contanten. De overgenomen firma biedt consumenten ; pro-actieve bescherming’ tegen diefstal en vervolgens misbruik van hun online-identiteiten. Daarnaast biedt het risk management diensten op dit gebied aan bedrijven. Security is in toenemende mate een kwestie van identity, wat immers toegang geeft tot data en diensten. (Dus het gelijk van Novell, maar dan jaren later?) Wat vind jij?
Wat? Nee. De hele wereld is niet een groot bedrijf. Dit is de gebruikelijke kortzicht waar de industrie al jaren om bekend staat, en dus weer niets gaat oplossen. Maar wel leuk voor consultants.
Vraag me af over welke identity het gaat.
De opgelegde of de eigen?
Want in hoeverre is het nog toegestaan om een eigen identiteit te hebben uberhaupt?
Johan, je krijgt er precies een. Dus je maakt je die opgelegde maar eigen. Daar mag je het mee doen. Iets anders kan het systeem gewoon niet aan. “Computer says no.”