Ict-dienstverlener Atos wil dat in het jaar 2020 ongeveer 30 procent van de medewerkers uit vrouwen bestaat. De doelstelling geldt voor de Benelux- en Nordics-divisie. Volgens de organisatie stimuleert een betere balans tussen mannen en vrouwen de innovatie en leidt het tot een beter bedrijfsresultaat.
Het is dus de ambitie dat de organisatie in 2020 voor 30 procent uit vrouwen bestaat. Eind 2014 had Atos minder dan 15 procent vrouwen in dienst.
‘Voor Atos heeft diversiteit een hoge prioriteit, omdat het innovatie en groei stimuleert. Wie de verschillen in leeftijd, gender, vaardigheid en culturele achtergrond als een verrijking ziet en onderlinge samenwerking actief stimuleert, benut nieuwe kansen op groei’, stelt marketingdirecteur en hoofd van het Wellbeing@work-programma van Atos, Marianne Hewlett.
Ze benadrukt dat het juist nu voor vrouwen extra interessant is om in de technologiesector te werken. ‘De digitale transformatie, gedreven door cloud, mobiliteit, big data en het internet of things, brengt een ingrijpend veranderproces met zich mee. Hierin staat de klantervaring – voor consument, burger en patiënt – centraal. Voor de meeste bedrijven en organisaties leidt dit tot een disruptieve aanpak, waarbij een nieuwe stijl van leidinggeven cruciaal zal zijn. We zien een verschuiving van traditioneel leiderschap gebaseerd op ‘command & control’ naar inspirerend en coachend leiderschap waarin verbinden centraal staat. Dat is juist een kwaliteit waarin vrouwen erg sterk zijn.’
Subsidie Sociale Zaken
Het percentage voor het aantal vrouwelijke medewerkers komt uit de Charter Diversiteit waar leidinggevenden van Atos Nordics en Benelux onlangs de handtekening onder zette. In dat manifest leggen deelnemers vast dat ze diversiteit op de werkvloer ondersteunen. Het gaat om door de onderneming of organisatie zélf geformuleerde maatregelen, gekoppeld aan bedrijfseconomische doeleinden.
‘Diversiteit in bedrijf’, dat het kennisplatform en het Charter Diversiteit faciliteert, is een initiatief van de Stichting van de Arbeid, het overlegorgaan van de centrale organisaties van werkgevers- en werknemersorganisaties: VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland, FNV, CNV en VCP. De Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid (ROP) ondersteunt dit initiatief. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) maakt door subsidiering de uitvoering mogelijk.
Als ze nou gewoon een deel van de mannelijke medewerkers ontslaan…
Goede zaak en een hele uitdaging om dat te realiseren. Het is al moeilijk genoeg om uit M/V/X de juiste mensen te selecteren, laat staan uit elke categorie ruim 30 procent!
Kwestie van genoeg mannelijke medewerkers ontslaan 🙂
Innovatie bij ATOS? Het moet niet gekker worden ..
Ah! Subsidiering … dan willen we wel een doel in de toekomst promoten. Waarom is hier subsidie voor nodig?
@Niels
Wellicht omdat het hier een anderzijds kansloos sociaal-democratische droom betreft.
Mannetje/vrouwtje, een diskussie zo oud als de mensheid, het woord innovatie werkt hier op mijn lachspieren. En eerlijk 30% is ook niet bepaald een afspiegeling van de maatschappij.
Nou ja ze waren weer in het nieuws.