It-beheervereniging ITSMF (IT-Service Management Forum) wordt per 1 juni 2016 opgeheven. Dit is op de laatste algemene ledenvergadering unaniem besloten. ITSMF, opgericht in 1993, kampte met een dalend ledenaantal en een daardoor krappe financiële situatie. Er kon bijvoorbeeld geen kantoor meer worden gehouden. Leden kunnen zich aansluiten bij NGI-NGN, de beroepsvereniging voor ict’ers.
ITSMF kende vanaf de start eind 1993 een sterke focus op het implementeren van servicemanagement in het algemeen en de beheermethodiek ITIL, in het bijzonder bij it-projecten. De vereniging wist hiermee naam te maken en zette het it-beheer in Nederland op de kaart middels talloze initiatieven en symposia.
Rond 2010 raakte de vereniging in zwaar weer. Leden vonden dat het bestuur te weinig naar de leden luisterde en weinig visie had. Ook was er kritiek op de vele directeurswisselingen. Onder leiding van de in 2010 aangestelde nieuwe directrice José Stijntjes werd de weg omhoog weer gevonden. Maar het draagvlak blijkt nu toch te smal te zijn geworden om de vereniging voort te zetten.
Stijntjes maakte in een verklaring op de website van de vereniging tevens bekend dat het eCF Forum, het kennisplatform voor het zogeheten e-Competence Framework, ook overgaat naar NGI-NGN.
25 mei hebben ze het zelf besloten. Ze gaan stoppen. Maar niet met die suffe ITIL stroperigheid waarbij alles 3 keer op wordt opgeslagen voordat het uiteindelijk door change board politbureau wordt verwerkt, later. ITIL, Discussies over of iets nou incident of problem is. Nog een laatste stuiptrekking om het allemaal de cloud in te schieten. Tegen woordig is dat namelijk Best practice. Interessant, ook om onzinnige KPI’s te leveren. Je weet wel, met die wazige afkortingen die al achterhaald waren als je de beteknis had opgezocht. Nee, we zijn nu allemaal Agile, dus per 1 juni al stoppen met die onzin. Kantoor kon ook al niet meer betaald worden. Wie lid was, mag toch blijven. Alleen van een heel andere organisatie en dan moet je ook contributie betalen. Waterval en itil zijn uit, iteratief en agile in. Ieder bedrijf zijn eigen versie natuurlijk. Dat blijft. En dat iemand het allemaal gaat betalen. Dat ook.