SAS introduceert SAS Analytics for IoT en SAS Viya, een schaalbare cloud-architectuur die analytics toegankelijk maakt voor elk type gebruiker en geschikt is voor het oplossen van problemen van elke omvang. . Met Analytics for IoT speelt SAS in op de behoefte van organisaties om waarde te halen uit data die afkomstig is van internet of things (IoT).
Voor de ontwikkeling van SAS Analytics for IoT maakte SAS gebruik van zijn kennis en ervaring met het toepassen van analytics op data afkomstig van sensoren en andere apparaten. SAS Analytics for IoT helpt organisaties grote hoeveelheden data, die met hoge snelheid wordt gegenereerd door sensoren, machines en apparaten, te interpreteren en op basis daarvan slimmere beslissingen te nemen. Dit stelt hen onder meer in staat de veiligheid in productieprocessen te verbeteren, de productkwaliteit te optimaliseren en noodzakelijk onderhoud aan machines te voorspellen.
SAS combineert streaming technologie, analytics en domeinkennis om IoT-data om te zetten in inzichten en helpt organisaties to ontdekken welke data ertoe doet, patronen in de data herkennen en snel en met vertrouwen te handelen. Er kan realtime actie ondernomen worden op signalen terwijl ze voorbij komen; van simpele alerts tot complexe geautomatiseerde antwoorden.
Basis nieuw portfolio
SAS Viya biedt een omgeving voor datapreparatie, -exploratie, het configureren van modellen, het operationaliseren van de modellen en het beheer ervan. Hiermee zorgt de nieuwe architectuur dat gebruikers sneller van data tot inzichten komen. SAS Viya vormt de basis van een portfolio nieuwe oplossingen, onder meer op het gebied van machine learning, waarmee organisaties iedere analyse-uitdaging aan kunnen.
De voordelen van SAS Viya gaan verder dan alleen ondersteuning voor cloud computing. De eenvoudige en krachtige architectuur zorgt voor makkelijke implementatie in de cloud of in het eigen datacenter. SAS Viya maakt het overbodig om code van verschillende leveranciers te integreren. Het biedt technologische integratie in elke stap van het analytische proces en is toegankelijk via verschillende programmeertalen zoals Python, Lua en Java en via open rest api’s. SAS omarmt hiermee open source technologieën en draagt bij aan open standaarden.
SAS Viya levert open api’s die gebruikt kunnen worden als een service. Van zakelijke gebruikers tot data scientists en applicatie-ontwikkelaars; het platform biedt snel analytisch onderbouwde antwoorden. De open architectuur van SAS Viya maakt analytics beschikbaar voor iedereen en stimuleert openheid door de mogelijkheid kennis te delen in een community.
Dit jaar komen SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics en het nieuwe ‘SAS Visual Investigator’ en ‘SAS Visual Data Mining and Machine Learning’ via SAS Viya beschikbaar.