De gemeente Nijmegen investeert de komende jaren vierhonderdduizend euro in een start-up ecosysteem. Dit ecosysteem is in samenwerking met diverse partners opgesteld en moet de start-up-faciliteiten verbeteren. De gemeente wil met deze investering het potentieel van start-ups maximaal benutten.
Om start-ups zo goed mogelijk te faciliteren, meent de gemeente dat het start-up ecosysteem op orde moet zijn. Dat ecosysteem bestaat uit organisaties, faciliteiten, instrumenten en maatregelen die start-ups helpen. Om dit ecosysteem te verbeteren is de gemeente een samenwerking aangegaan met diverse partners zoals kennisinstellingen, ondernemersorganisaties, start-ups en uitvoeringsorganisaties. De gemeente kijkt ook naar een samenwerking met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland.
Volgens wethouder Werk en Economie Turgay Tankir hebben start-ups vooral behoefte aan een inspirerende werkomgeving, connecties met gelijkgestemde ondernemers en een lage instapdrempel voor onder andere werkplekken, voorzieningen en financiën. De plannen van het start-up ecosysteem moeten hieraan bijdragen.
Concreet werkt de gemeente aan een start-up hub: een fysieke plek voor startende ondernemers met acceleratorprogramma’s en activiteiten die het ondernemerschap versterken. Daarnaast werkt het samenwerkingsverband aan het verbeteren van financiële instrumenten, talentversterking en coaching, ondersteuning op het gebied van marketing, bedrijfsadministratie en it.
Computable awards
Computable reikt dit jaar weer de Computable award ´Beste start-up van het Jaar´ uit. Twintig start-ups geven tijdens het netwerkevenement Meet Your Co-founder op vrijdag 15 april in de Jaarbeurs Utrecht een pitch om kans te maken op een nominatie voor deze prijs.