De samenwerking tussen ict-dienstverlener Accenture en softwareleverancier Oracle start vandaag in Nederland. De samenwerking, onder de naam Accenture Oracle Business Group, werd in april 2015 aangekondigd. Binnen deze samenwerking biedt Accenture diensten aan op basis van Oracle Cloud.
Ict-dienstverlener Accenture en softwareleverancier Oracle kondigden in april 2015 een samenwerking aan, waarbinnen Accenture cloudoplossingen levert op basis van de cloudapplicaties van Oracle. De samenwerking wordt de Accenture Oracle Business Group genoemd. Vanaf april zijn in Nederland voorbereidingen getroffen voor deze samenwerking. Zo zijn Accenture-professionals getraind en zijn proposities op elkaar afgestemd. Vanaf vandaag is deze samenwerking dan ook actief in Nederland.
De Accenture Oracle Business Group moet het voor klanten eenvoudiger maken om Oracle-cloudoplossingen te kopen, te implementeren en te voorzien van functionele aanvullingen. De ict-dienstverlener gaat bijvoorbeeld de software as a service-, platform as a service- en infrastructure as a service-producten van Oracle aanvullen met verschillende industrie-specifieke extensies. Onder andere voor de overheidsmarkt en financiële instellingen.
Het startsein van de Accenture Oracle Business Group in Nederland wordt gegeven door Accenture-directeur Armand Malais en Oracle-directeur Arno Nienhuis. Zij spreken vandaag gezamenlijk de Accenture-medewerkers toe.
Dus Accenture gaat Oracle’s Cloud oplossing pushen. Prachtig, maar wacht even. Is Oracle’s Cloud produkt niet een Oracle gerebrande RDO – de Open Source versie van Red Hat’s Cloud produkt? En is Oracle’s Unbreakable Linux niet een Oracle gerebrande CentOS – de Open Source versie van Red Hat Enterprise Linux? Als Oracle de Open Source versies van Red Hat’s Linux en OpenStack oplossingen gebruikt, waarom heeft Accenture dan niet gewoon een deal gesloten met Red Hat? Je kan je namelijk afvragen of Oracle voldoende kennis in huis heeft om een Cloud op basis van zoiets complex als OpenStack te bouwen, in de lucht te houden en te supporten. Mensen met veel van deze zeer specifieke en schaarse kennis zitten tenslotte bij de leiders in het Linux & OpenStack segment zoals Red Hat, Intel, HP, Rackspace en IBM. Naar ik hoor hebben Oracle recruiters het zwaar om een kritische massa aan OpenStack Developers, Architecten en Consultants te overtuigen om voor Oracle te gaan werken. Gezien Oracle’s reputatie in de Open Source wereld is dat niet verrassend. Zoals met alles in de ICT: bezint eer ge begint. Mijn popcorn ligt in ieder geval al klaar.