De beveiligingsdivisie van Orange Business Services, Orange Cyberdefense, heeft een overeenkomst gesloten met Atos-dochter Bull voor de verkoop van Hoox-toestellen. Dat zijn zwaarbeveiligde mobiele telefoons die door Bull zijn ontwikkeld. Beide partijen hebben een strategisch partnership gesloten om de markt te betreden voor de beveiliging van mobiele communicatie.
Door de samenwerking met Atos breidt Orange zijn aanbod van oplossingen voor de beveiliging van communicatie verder uit. Als onderdeel van de overeenkomst zal Orange Cyberdefense een begin maken met de verkoop van zwaarbeveiligde Hoox-smartphones. Orange Cyberdefense is de voorkeurspartner van Atos voor de verkoop van oplossingen en het aanbieden van veilige communicatiediensten, gebaseerd op Hoox. De gezamenlijke distributie omvat Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Atos treedt op als uitgever en leverancier van Hoox en toekomstige toepassingen, inclusief concrete plannen voor de lancering van een Hoox-app voor iOS en Android-app.
De overeenkomst met Atos moet Orange in staat stellen om een breed assortiment van beveiligde communicatiediensten in de markt te zetten. ‘Het partnership versterkt onze hoogwaardige security-oplossingen voor mobiel personeel dat gevoelige informatie uitwisselt’, licht Michel Van Den Berghe, directeur van Orange Cyberdefense toe.
‘We zijn er trots op dat we onze naam kunnen verbinden met Orange Cyberdefense en kunnen bouwen op haar internationaal erkende expertise op het terrein van security en haar krachtige sales-netwerk als een van de grootste internationale telecom operators. Met ons onderscheidende portfolio en services kunnen we daadwerkelijk toegevoegde waarde bieden in de markt voor beveiligde communicatie’, vertelt Pierre Barnabé, coo big data & security bij Atos.
Hoox
Volgens Atos is Hoox de meest veilige smartphone in de markt, deze is ontworpen door Bull – een Atos-merk voor de ontwikkeling van hightech software en producten. ‘De gelaagde materialen, het operating system en de software zijn ontworpen om een hoog niveau van beveiliging te kunnen bieden.
Hoox versleutelt voice en sms-data, opgeslagen of uitgewisselde gegevens en beschermt applicaties. Het verifieert de identiteit van gebruikers met een goed beveiligd autorisatiesysteem dat bestaat uit een encryptie-chip, een beveiligingscode en een biometrische sensor. De terminal is beschermd tegen malware, met systemen die in de communicatiepoorten actief zijn’, aldus de leverancier. Het toestel is sinds 2014 op de Nederlandse markt.