Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft nieuwe mantelovereenkomsten afgesloten voor de inhuur van tijdelijk ict-personeel. DJI heeft hierbij Linkit, met zijn onderaannemers Motion10, Bartosz, Divetro en IN2IT, na een Europese aanbesteding geselecteerd als een van de vijf mantelpartijen. De overeenkomst geldt voor twee jaar, met twee maal een verlengingsoptie van een jaar.
Het consortium, dat zich ‘Specialisten in DJI’ noemt bestaat uit de volgende specialisten: Linkit (systeemontwikkeling en technische beheer, tevens penvoerder van het consortium), Divetro (informatieanalyse, sourcing- en regie), Bartosz (testen), Motion10 (portaal- en integratietechnologie rond het Microsoft platform) en IN2IT (een coöperatie van vier it-bedrijven die mensen met autisme een kans bieden op de it-arbeidsmarkt).
De kracht in het op deze manier samenwerken ligt volgens het consortium in de ‘agile’ manier van samenwerken van specialisten. ‘We werken inmiddels een aantal jaren op deze manier succesvol met elkaar samen. Niet alleen bij inschrijvingen werpt dit zijn vruchten af, ook in de minicompetities halen we substantieel betere resultaten dan traditionele dienstverleners’, zegt Eric Holierhoek, commercieel directeur van Linkit. ‘Verder zijn we erg blij met de toevoeging van IN2IT. Hiermee geven we concrete invulling aan de ‘social return’-behoefte bij onze klanten.’
DJI is de organisatie achter het gevangeniswezen in Nederland en maakt deel uit van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met 59 vestigingen verspreid over het land en zo’n veertienduizend medewerkers is DJI een van de grootste organisaties van Nederland.
Ordina
Naast LinkIT zijn nog vier andere partijen geselecteerd, waaronder Ordina. DJI zet de specialisten van Ordina in op het gebied van projectmanagement, analyse, ontwerp, bouw en testen bij de ontwikkeling van software.