Logistiek dienstverlener Korpershoek verplaatst zijn processen naar de cloud met het nieuwe geïntegreerde softwaresysteem van softwarebedrijf Boltrics. Het nieuwe syteem, 3PL Dynamics, draait op Microsoft Azure en moet alle 'Freight Forwarding'-processen, voorraadbeheer voor derden (wms) en enterprise resource planning (erp) ondersteunen. Dit levert het bedrijf eenvoudiger beheer op en stelt het in staat om data te ontsluiten.
Logistiek dienstverlener Korpershoek maakte gebruik van softwaresystemen, van verschillende leveranciers, die aan elkaar waren gekoppeld. Dit maakte het beheer voor het bedrijf uit Nijkerk complex. Deze systemen waren verouderd en de warehouse management systeem (wms)-leverancier was de failliete automatiseerder Nachon. Hierdoor kwamen er ook geen updates meer beschikbaar voor de oude systemen. Daarnaast was er inadequate ondersteuning voor bedrijfsactiviteiten, doordat er beperkte mogelijkheden waren om data te ontsluiten, er dubbele handelingen moesten worden gedaan door de verschillende systemen en er verschillende aanspreekpunten waren.
Dit waren redenen voor het bedrijf om op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing. Het koos uiteindelijk voor het softwaresysteem 3PL Dynamics in combinatie met de financiële administratie van Dynamics NAV. Deze systemen draaien in de cloud op Microsoft Azure en zijn beiden van softwareleverancier Boltrics. Het nieuwe systeem is een geïntegreerde oplossing waarbij warehouse management systeem (wms), financiële administratie (erp) en de Nederlandse douane direct aan elkaar zijn gekoppeld. Dit maakt het systeem volgens Boltrics redelijk uniek.
Flexibeler
Korpershoek kiest voor de oplossing van Boltrics om beter en flexibeler in te kunnen spelen op hun wensen, legt directeur Janny Looijen over de keuze. ‘We krijgen meer mogelijkheden om met andere pakketten te communiceren waardoor we veel sneller kunnen werken. We kunnen onze bedrijfsprocessen met 3PL Dynamics beter registreren waardoor we ook de wensen van onze klanten beter kunnen bedienen.’ Daarnaast legt een woordvoerder van Boltrics uit dat data ook realtime kan worden ontsloten, waardoor er meer inzicht kan worden gegenereerd in klantendata en voorraadinformatie. De keuze moet het bedrijf volgens Looijen veel stuurmogelijkheden geven om de dagelijkse werkzaamheden sneller en beter te laten verlopen.
Ongeveer twee weken geleden is Boltrics met de implementatie begonnen. De systemen moeten 1 december live gaan.