Driekwart van alle DDoS-aanvallen wordt gericht op slechts tien landen. Dit blijkt uit het onderzoek van Kaspersky naar het aantal botnets in het tweede kwartaal van 2015. Veruit de meeste DDoS-aanvallen worden verstuurd naar China (30 procent) en Amerika (17 procent). Dit komt waarschijnlijk door de lage hostingkosten in deze landen. Nederland heeft dit kwartaal de top tien verlaten, terwijl Kroatië is binnengetreden op de achtste plek.
In het tweede kwartaal van dit jaar werd er vanuit 79 landen een DDoS-aanval verstuurd. Dit is ten opzichte van vorig jaar met drie landen gestegen. Wanneer wordt gekeken naar de landen die slachtoffer zijn van een DDoS, blijkt dat 72 procent van de aanvallen is gericht op slechts tien landen. Dit percentage is ten opzichte van vorig kwartaal gedaald. In Q1 was dit namelijk nog 90 procent.
China en Amerika
De lijst van meest getroffen landen wordt aangevoerd door China en de Verenigde Staten. Daarna volgt Zuid-Korea, die dit kwartaal Canada verdrong van de derde plaats. Dit werd veroorzaakt door een uitbarsting van botnetactiviteit, waarvan de meeste aanvallen tegen Zuid-Korea waren gericht. Daarnaast daalde het aandeel van de aanslagen op resources in Rusland en Canada ten opzichte van het vorige kwartaal. Verder staan in de top tien Frankrijk, Vietnam, Kroatië, Duitsland en Hong Kong. Nederland heeft dit kwartaal de lijst verlaten.
Het onderzoek laat zien dat de SYN DDoS de populairste soort is (50 procent). Deze wordt gevolgd door TCP DDoS (21 procent) en http-DDoS (13 procent). De meeste aanvallen duurden niet langer dan 24 uur, maar er waren uitschieters tot meerdere dagen. In het tweede kwartaal van 2015 duurde de langste aanval 205 uur, wat gelijk staat aan 8,5 dag.