Norton, het antivirussoftware-onderdeel van Symantec, heeft een documentaire over de hackerscultuur laten maken door regisseur Sean Dunne. ‘In Search of the Most Dangerous Town on the Internet’ gaat in op deze cultuur en het bijbehorende hackersethos en behandelt ook nog de socio-economische factoren die de ondergrondse informatie-economie in Roemenië aanwakkeren. De docufilm is nu online te zien.
Het doel van het Symantec-onderdeel Norton is om de discussie over cybercrime aan te wakkeren en het belang van het beschermen van iemand zijn identiteit en persoonlijke informatie te onderstrepen in de digitale wereld. Dagelijks zijn er meldingen over hacks en het uitlekken van data, maar omdat de daders naam- en gezichtsloos zijn, worden de potentiële gevaren te vaak over het hoofd gezien, aldus Norton.
‘Cybercrime is een lucratieve business die elk jaar helaas miljoenen mensen over de hele wereld treft’, zegt Derek O’Carrol, algemeen directeur van de Norton Business Unit bij Symantec. ‘We zien dat cybercriminelen steeds vaker agressieve aanvalsmethoden gebruiken zoals ransomware, waarbij wij het afgelopen jaar een toename hebben gezien van 113 procent’.
Cybercrime
Via een documentaire wil Norton het probleem van cybercrime een gezicht geven. De productie is gefilmd in Râmnicu Vâlcea in Roemenië, beter bekend als ‘Hackersville’, en brengt de mensen in één van de grootste hackersgemeenschappen ter wereld in kaart. Zij houden zich bezig met diverse hacks, van scamming tot phishing en master hacken.
In interviews onthullen veroordeelde hackers en scammers, die overheids- en persoonlijke accounts in gevaar hebben gebracht (zoals van NASA, European Space Agency, George Bush, Hillary Clinton en de Engelse Koninklijke Marine), hun methodes, motivaties en redenen waarom zij ervoor kozen om betrokken te raken in een leven van cybercrime.
De twintig minuten durende documentaire ‘In Search of the Most Dangerous Town on the Internet‘ staat nu online.
Whitepaper
Sandboxing is de meest recente ‘hot shot’ voor het bieden van bescherming tegen zogeheten apt’s (advanced persistent threats). Maar waarom sandboxing? Dit whitepaper beschrijft de voordelen van sandboxing, waaronder het voorkomen van data-inbraken als gevolg van geavanceerde aanvallen en het bekendmaken van voorheen onbekende malware.
Dit filmpje is echt de moeite van het bekijken niet waard! Hopeloos filmpje met de informatiedichtheid van het geliefde huis-aan-huisblad van St. Heerejezusveen. Dreigende beat op de achtergrond en in het donker gefilmde “interviews” met “hackers” uit Roemenië die hacken, echt heel gevaarlijk, op het Internet en zo, waar je passwords kan raden van Facebook en MySQL accounts, want alles gaat online tegenwoordig, op het Internet, en nou, daar zijn hackers, die echt van alles hacken. En die hackers leren hacken van andere hackers, en dan wordt er zo heel wat afgehackt.