TenICT heeft een aanbesteding voor de vervanging van de storage-omgeving bij de Raad van State gewonnen. De systeemintegrator uit Leusden levert, implementeert en onderhoudt unified storage producten van de Chinese ict-leverancier Huawei. Die apparatuur komt in de plaats van de bestaande omgeving op basis van producten van HP. Het contract heeft een waarde van ongeveer 430.000 euro. Eind juli 2015 moet de nieuwe storage-omgeving in productie gaan.
TenICT levert storage voor applicaties zoals databases, OLTP, OLAP, bestanddelen en cloud computing. Die Huawei V3 Unified Storage oplossing moet een breed scala aan efficiënte en flexibele back-up en disaster recovery mogelijkheden bieden en veilige opslag van data waarborgen.
De leverancier: ‘In beide datacenters van de klant komt een storage-oplossing van Huawei, die door middel van nieuwe glasvezel-switches met elkaar gerepliceerd worden om op deze manier databeveiliging en beschikbaarheid te garanderen. Het systeem biedt Raad van State de mogelijkheid om zowel block als file storage beschikbaar te stellen aan applicaties. Door gebruik te maken van ssd, SAS en NL-SAS in combinatie met block size virtualisatie, krijgt het een hoge performance tegen een in verhouding kostenefficiënte investering.’
Prestatie-inkoop
Het aanbestedingstraject is verlopen op basis van Best Value Procurement (BVP), ook wel prestatie-inkoop genoemd. Daarbij kies de opdrachtgever de partij die de hoogste waarde kan leveren tegen de beste prijs. Na een eerste schifting worden op basis van gesprekken de biedingen vergeleken.
In de fase die volgt gaat de inschrijver voor het eerst technisch de diepte in. In die fase komen details aan bod zoals kwaliteitsplannen, risicobeheersings- en risicomanagementplannen. Vervolgens vindt de voorlopige gunning plaats.
Storage opslag bij de chinezen wellicht goedkoper, maar is het beter cq wenselijker dan bij HP ?
Waarom sturen we niet gewoon alle data direct naar Beijing…?
Sheesh, vraag me soms af of onze ambtenaren/regering nog wel hersens hebben! Alles om wat geld te besparen…
Als het om maatschappelijk verantwoorde inkoop van ICT hardware gaat is Huawei ook niet de meest voor de hand liggende keuze. SOMO nodigt de Raad van State uit haar licht op te steken bij Electronics Watch – http://www.electronicswatch.org – voor duurzame inkoop en concrete toepassing van de Sociale Voorwaarden. Meer info over schendingen van arbeidsrechten in de elektronica-industrie in China en elders op http://www.goodelectronics.org.
Wat een onzin reacties hier. Niet ingewijden hebben kennelijk niet door dat we via de telecom providers al vele jaren bellen via Huawei. En Lenovo, een ander Chinees merk is de grootste ter wereld. Maakt bovendien prachtige producten. De wereld wordt de wereld en als die te dichtbij komt gaan we daar tegenin? De gemiddelde NL-der heeft weinig zin van de grootte daarvan. We are minor. Ooit al eens een product uit Shenzhen gekocht…? Je hele huis staat er vol mee!!! Wake-up. Ook de Yankees laten het meeste produceren in China. Top volk, bijna 1,4 miljard inwoners en daar gaan wij als moraalridders van het heden wat van zeggen…? We zouden ons beter kunnen integreren. NL kan het beste een IT-positie innemen t.a.v. cyber security. Past bij ons en zijn we wellicht nog goed en ongekleurd in. De rest hebben we allang moeten laten aan the big powers.
En toch is het wat anders als je in zee gaat met een bedrijf als Huawei dat gewoon Cisco heeft gekopieerd. Dat ze in Zwitserland werkte op holiday visa, etc…
Dat is toch anders dan een bedrijf dat zijn eigen ontworpen spullen laat maken in China.
Als je Nederland neer wil zetten als kennisland, iets dat de overheid volgens mij graag wil, dan moet je dit soort dingen niet doen.
Nog een reden:
“Huawei is sinds 2004 actief in Nederland en heeft momenteel 650 medewerkers waarvan bijna één op de acht lokaal gerekruteerd is.”
Read more: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/telecom/5247930/1276977/rutte-ontmoet-huaweiceo-tijdens-handelsreis.html#ixzz3abEuMxqk