Mobiquity, leverancier van mobiele zakelijke applicaties, heeft het Amsterdamse it-managementadviesbureau Morgan Clark & Company overgenomen. Met deze overname versterkt het Amerikaanse Mobiquity zijn Europese activiteiten en breidt het zijn multidisciplinaire aanpak uit. Bij Morgan Clark werken zo'n twintig man; het bureau is actief in de sectoren telecom, nutswezen, media, financiën, industrie en dienstverlening.
‘Mobiel zit in ons dna: wij zijn er op gericht oplossingen te bieden die een rijke gebruikerservaring, een businessstrategie en geïntegreerde technologie combineren’, zegt Bill Seibel, oprichter en algemeen directeur van Mobiquity. ‘Nu de mobiele trend zorgt voor verandering en innovatie bij bedrijven, blijven we vasthouden aan onze multidisciplinaire benadering en stimuleren we de innovatie binnen het groeiende aantal Europese klanten.’
Morgan Clark heeft een focus op grootzakelijke technologieën, zakelijke advies en projectmanagement. In de Verenigde Staten beschikt Mobiquity al over dit soort it-managementexpertise; door de overname van Morgan Clark kan het bedrijf zijn Amerikaans bedrijfsmodel in Europa weerspiegelen.
Door de overname voegt Mobiquity bovendien nieuwe namen toe aan zijn klantengroep, waaronder Liberty Global, Dekra, ING, Randstad, Manpower, Artis, ZTE, Rabobank Fondsenbeheer, KPN en Nationale Nederlanden.
In 2013 nam Mobiquity ook al een Amsterdams bedrijf over: Xaton, een ontwikkelaar voor web en mobiel. Daarmee verkreeg Mobiquity zijn eerste kantoor buiten de Verenigde Staten. Vlak daarop nam het Amerikaanse bedrijf, dat in 2011 is opgericht, de Utrechtse appbouwer Dauw Design over. Er werken zo’n 450 man bij de leverancier van mobiele oplossingen uit Wellesley (Massachusetts).
Interessant te zien hoe Amerikaanse hiërarchische aanpak en cultuur zich in het Nederlandse Poldermodel gaat nesten 🙂
Misschien moeten we beetje minder polderen en meer in de uitvoering van onze projecten richting hiërarchische model gaan!
Dat was tijd geleden het onderwerp van een leuke discussie op BNR waarin een vergelijking werd gemaakt tussen degelijkheid, hoge rendement en efficiëntie in de aanpak en uitvoering van Duitse projecten vs Nederlandse poldermodel.