Fortinet brengt Fortisandbox 2.0, dat nieuwe functionaliteit toevoegt aan Fortisandbox Advanced Threat Detection (ATD)-appliances en de Fortisandbox cloudoplossingen, op de markt. Fortisandbox vangt geavanceerde aanvallen die zich verbergen in IE, MS Officebestanden, pdf's, de url's van webpagina’s, zipbestanden en op locaties voor het delen van netwerkbestanden.
Wanneer de Fortisandbox Cloud geïntegreerd wordt met de Fortigate-firewall van Fortinet, kan de oplossing gebruikers en apparaten die door deze aanvallen getroffen zijn met een klik in quarantaine plaatsen. Dat vermindert het risico van geavanceerde en de allernieuwste (zero-day) bedreigingen. Wanneer Fortisandbox gebruikt wordt in combinatie met Fortimail worden voorheen onbekende e-mailbedreigingen proactief en automatisch geblokkeerd. De combinatie van Fortisandbox 2.0 en het Advanced Threat Protection (ATP)-platform van Fortinet verzekert organisaties een hoger beschermingsniveau tegen de nieuwste cyberbedreigingen.
Inkoop- en juridische afdelingen zijn er tegelijkertijd van verzekerd dat de oplossing de licentiebepalingen naleeft dankzij de Genuine Microsoft Windows en Officelicenties die meegeleverd worden met elke appliance. Fortisandbox met Fortigate of Fortimail rapporteert waar en wanneer kwaadaardige en verdachte bestanden opdoemen en maakt het eenvoudig om aanvallen in quarantaine te plaatsen of te blokkeren, waarmee ATP een stap verder gaat dan alleen maar het ontdekken van bedreigingen.
Als een vermoedelijk kwaadaardige e-mail is verstuurd naar iemand in het netwerk die beschermd wordt door het ATP-platform van Fortinet, inclusief Fortigate firewalls, Fortimail e-mailbeveiliging en Fortisandbox herleidt Fortigate bestandselementen binnen de e-mail naar Fortisandbox voor analyse, terwijl Fortimail het verdachte bericht automatisch tegenhoudt totdat het de bevestiging krijgt dat het bericht niet kwaadaardig is. Indien die e-mail wel criminele elementen bevat, blokkeert Fortimail het bericht en uploadt Fortisandbox de bevindingen van de analyse naar de onderzoekers van Fortiguard Labs.