Zelf denk ik, maar ik sta daar volgens mij bijna alleen in, dat niet alles wat Sylvie Meis doet een krantenberichtje waard is. De Telegraaf denkt daar anders over. Net als heel veel mensen. Veel mensen denken ook dat ze zelf Sylvie Meis zijn. Alles wat ze doen is terug te lezen op social media.+
Er ging gisteren dus ook een grote schok door de wereld omdat onder meer Instagram en Facebook drie kwartier uit de lucht waren. Zelf schrok ik ook natuurlijk. Ik kon alleen nog maar mensen bereiken via de mail, telefoon, Whatsapp, sms, Skype of Twitter. Ik had natuurlijk ook iets op Google+ kunnen doen, maar op een paar medewerkers van Google zelf na, was het daar zo goed als uitgestorven.
Cloudhater
‘Ja’, zegt de cloudhater, ‘dit is dus het gevaar van de cloud.’ Als de applicatie er uit ligt, hebben direct alle gebruikers daar last van. Dan kan niemand meer iets. En dan zeg ik, het is juist een voordeel dat alle gebruikers er last van hebben en niet een paar. De druk wordt dan toch iets groter om het snel op te lossen.
Wat denk je dat er op het hoofdkantoor bij Facebook is gebeurd? Denk je dat er een systeembeheer heeft gezegd: ‘Rustig jongens, het is bijna lunchtijd, we gaan eerst even een broodje eten. De mensen kunnen heus wel even zonder Facebook. Dan maar even geen aandacht.’ Die foto’s van je kinderen, die bekijkt toch niemand. Natuurlijk we ‘liken’ ze allemaal. Maar zoals het spreekwoord al zegt, ‘liken’ gaat sneller dan bekijken.
Grote paniek
Natuurlijk is dit niet gebeurd. Er is grote paniek uitgebroken. Degene die hier verantwoordelijk voor is, heeft van Mark Zuckerberg persoonlijk een lege verhuisdoos en vijf minuten gekregen om zijn spullen te pakken. Bij Facebook weten ze ook, nog een keer zo’n akkefietje en mensen gaan weer terug naar Hyves. En daarom denk ik dat applicaties in de cloud een hogere beschikbaarheid gaan krijgen dan de applicaties die jouw systeembeheerder lokaal bij je draait.
Zo, en nu ga ik eerst even op Twitter zetten dat ik heel nodig moet poepen. #YOLO!
Facebook is een merkwaardig verschijnsel.
Elke jongen heeft facebook nodig, anders zal hij geen meisje vinden, en dus niet reproduceren.
Dus ons voortbestaan hangt af van facebook
– Mikko Hypponen
Facebook als anticonceptie, begrijp ik dat goed?
Dus als Facebook eruit ligt dan zal de reproductie daar onder lijden.
En als de stroom uitvalt is er vaak een kleine stijging qua geboortes 9 maanden later.
Mag je daar uit concluderen dat het voortbestaan van de mensheid beter tot zijn recht komt zonder al die technische hulpmiddelen?
Google+ alleen gevuld met werknemers van Google? Wel heel erg kortzichtig hoor. Ik volg er heel veel werknemers van Google, ze posten bijna niks, maar de rest gelukkig wel. Spoelstra volgt gewoon de verkeerde mensen.