Stel je bent een schade-expert, verbonden aan een verzekeringsbedrijf en je krijgt een nieuwe claim binnen, een inbraak. Dan zijn er diverse documenten die je zelf wilt opslaan en tevens wilt doorsturen naar de verzekeraar. Zoals foto’s, politierapport, polis, et cetera. Er zijn verschillende methodes om dit via de post of per e-mail te doen, maar er is ook een andere mogelijkheid namelijk een applicatie.
In mijn vorige blog refereerde ik al naar apps die je via de cloud kunt bereiken. Hiermee kun je documenten scannen en opslaan in Dropbox of Office365, via het aanraakscherm van je multifunctionele printer (mfp). Tevens kun je precies aangeven welk document je nodig hebt en/of je wil printen.
Zo kun je met de juiste apps flink wat stappen overslaan. Je scant de documenten namelijk rechtstreeks in naar het juiste cliëntendossier, zodat die meteen toegankelijk is. Voor het app-tijdperk was er nog een tussenstap, namelijk de verwerkingssoftware die tussen de scan op de mfp en het dossier in lag.
Veel bedrijven of instellingen zoals ziekenhuizen hebben belangrijke gegevens van klanten, patiënten etc. intern opgeslagen, niet in de cloud, maar bijvoorbeeld in Sharepoint. Ook hier kunnen een aantal stappen worden overgeslagen en is er minder infrastructuur nodig om bij gegevens te komen via de mfp. Tevense bieden apps hier nieuwe oplossingen. Met behulp van deze apps wordt de mfp rechtstreeks geïntegreerd in SharePoint. Zo kan er direct een koppeling tussen de mfp en de bedrijfsprocessen worden gemaakt. Efficiënter werken dus.
Wil je een korte survey houden? Even snel weten hoeveel collega’s op de volgende kick-off komen die je aan het organiseren bent? Dan… je raadt het al, kan een app op de mfp een bijkomende bron van informatie bieden. Elke gebruiker die zich aanmeldt bij de mfp kan met de app zijn deelname bevestigen. Vervolgens komen de antwoorden meteen terecht waar ze behoren, bijvoorbeeld in de evenementen-database.
We zitten nu in het begin van een tijdperk waarbij het werken met apps steeds toegankelijker en eenvoudiger wordt. Je hoort hier dus zeker nog meer over!
Als je privacy iets betekent, dan gebruik je geen dropbox.
Omdat de meeste MFP’s vandaag de dag een embedded linux hebben kun je naar en willekeurige directory in je lan scannen.
Die hang je in colloboration suite en voila, je kunt delen.
Jan, even voor de record:
“Als je privacy iets betekent, dan gebruik je geen dropbox.”
Waar baseer je dat op? Zou je dit kunnen onderbouwen?
Want ik geloof dat Dropbox zijn zaakjes goed op order heeft, net als MS, Google, Box en vele andere partijen.
En als het over “Snowden” en de US overheid gaat, dan zou je naast Dropbox dus ook alle andere aanbieders moeten noemen, al weten we geen van alle precies wat de overheid nu wel en niet gemakkelijk in kan zien.
Daarnaast ben ik erg benieuwd: Welke smartphone gebruik je? Heb je tablets? Zoja, welke?
En als we het over privacy hebben… hoe veilig ben je op deze site ingelogd? Doe je zomaar zaken met een website die jouw privacy minacht?
Interessant concept, een soort van plaatsgebonden werkplek in een algemene ruimte. Het lijkt mij overbodig in deze tijd. Je krijgt een politierapport in PDF, foto’s zijn al digitaal en je polis staat online. Even inloggen bij je verzekeraar, 3x klikken en klaar.
Das nog eens wat anders dan eerst je dossier uitprinten, in een tas stoppen en meenemen naar kantoor om deze op de MFP te laden.
Is dit onderbouwing genoeg?
http://www.businessinsider.com/dropbox-privacy-2013-9?IR=T
http://www.theguardian.com/technology/2014/jul/17/edward-snowden-dropbox-privacy-spideroak
http://grahamcluley.com/2014/03/dropbox-privacy/
Smartphone/Tablet gebruik ik alleen om de door mij geleverde websites/webapplikaties te demonstreren
met een 3g-wlanrouter waar een anonieme sim in zit, net als in die smartphone.
Sims van 5 euro die na gebruik weggegooid worden, dan gaat er een nieuwe in.
Ik weet dat computable Google Analytics, CrazyEgg, Full Circle Studies en Nedstat gebruikt om te tracken.
Ik gebruik Firefox met Better Privacy, Block Site, Disconnect, NoScript, Perspectives, Privacy Badger en ShareMeNot.
Wanneer ik een site wil zien met alles “aan” dan doe ik dat met een (Chrome/Opera/Konqueror) zonder history/cache.
Daarnaast gebruik ik regelmatig de Torbrowser.
Misschien vindt je dat paranoide maar ik mis gelukkig o.a. een berg storende reklames.
Twee dagen geleden heb ik nog een browser gereinigd van een reklamevervuiler Buzzdoc,
een week geleden bij een andere klant hetzelfde.
@Jan van Leeuwen: Jouw internetgedrag is zo specifiek, dat jij nog steeds met zeer grote nauwkeurigheid bent te herkennen of op zijn minst in een bepaalde groep bent te plaatsen. En dat kan ook zonder Javascript, maak je daar geen zorgen over. Of juist wel, net wat je wilt.
Menselijk gedrag is vrijwel uniek en daarmee ben je te herkennen, of je dat nu leuk vindt of niet.
Jan, nee, de onderbouwing is niet sterk, sterk nog het spreekt voor Dropbox. Daarnaast, dit is wat *alle* cloud providers doen om zichzelf en jou te beschermen.
zet maar eens een analyse tool op een URL die alleen jij weet en plaats hem in een Skype chat. Je zult zien dat de link direct bezocht wordt door een MS server. Het checkt namelijk op virussen.
Iedere email in je GMail wordt “gelezen” door Google. Dit gebeurd o.a. te kijken of dit SPAM is en evt welke advertenties relevant zijn als je de gratis variant gebruikt. Je kan *niet* tegen SPAM beschermt worden zonder dat er een systeem de inhoud van de e-mail moet bekijken.
Dat overheden zich toegang verschaffen tot data en masse, dat is een kwalijke zaak zou veel beter gereguleerd moeten worden.
Over vijf jaar leven we of in een autoritaire staat of de overheden hebben geen toegang meer tot onze data.
On-Topic : Laten we alsjeblieft niet de multi functionele printer (mfp) anders gebruiken dan domme taken en zeker niet voor apps. Apps horen centraal te staan en niet decentraal zoals de mfp. Het is ook een lock-in/lock-down. De printer wordt steeds minder belangrijk, laten we dat alsjeblieft zo houden. De enige die hier belang bij hebben zijn de leveranciers van die apparaten. Printen? Sure, Scannen? Sure, maar voor de rest lekker dom laten die apparaten. Ik geloof er absoluut niet in.
Het analyseren op inhoud om te kijken of dat met het auteursrecht in overeenstemming is, is juridisch strafbaar, omdat het briefgeheim geschonden wordt, (nederlands recht).
Wuala is een zwitsers alternatief voor dropbox en leest niet de inhoud.
Dropbox/Gmail/Gcalendar etc etc heb je ook niet nodig, er zijn genoeg mogelijkheden om mobiel te werken zonder dat soort snuffelaars.
En hoe een spamfilter werkt moet je toch eens in detail nakijken, spamassasin werkt met kenmerken die met de inhoudelijkheid van een bericht niets te maken hebben.
Overigens hebben de nieuwe MFP wel degelijk een aantal amusante “apps” die heel praktisch zijn, dat hoeft geen dom apparaat te zijn.
@Frank
dit is een deel van mijn instellingen.
Het is eenvoudig zelf te kontroleren hoe herkenbaar je bent.
Onder andere bij FSF hebben ze een tool op de website.
Overigens print HP microdots die van iedere laserprinter-afdruk laat herleiden van welke printer die afdruk komt.
@Henri, maar waar staat je data precies, als het in Dropbox hangt? Data die in de US staat, valt onder de Patriot-act en mag dus onderzocht worden. Wie is er in juridische zin eigenaar van en hoe sterk is de beveiliging? Geen probleem als je als organisatie met Dropbox werkt, als je je dan wél bewust bent van alle details.
Organisaties die veel belang hechten aan het eigendom van hun data, kunnen wellicht beter een on-premise oplossing met gebruiksvriendelijke ontsluiting kiezen.
Het kan nog makkelijker… je kunt er zelfs voor kiezen om in je applicatie een scanbutton beschikbaar te hebben, waarmee direct een scanner of MFP wordt opgestart, en waarme direct de metadata van het betreffende dossier, klantenkaart of workflow systeem worden overgenomen.
En daarbij kun je zelfs bij externe partijen (zoals tussenpersonen of eindgebruikers) de scanner instellingen kunt beheren (dpi/kleur/PDF etc), zodat de aangeleverde documenten ook van een kwaliteitsniveau zijn, waar een organisatie er nog wat mee kan doen.
Dan maak je pas tijdswinst, geen enkele tussenstap meer, maar direct beschikbare documenten van de juiste kwaliteit.
En dat ook nog ’s zonder investeringen, puur obv een abonnement…