Elke werkdag behandelt Computable een technisch onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag gaat het over de komst van de Apple Watch die de weg moet vrijmaken voor andere weaables. Maar wat zijn zakelijk de gevolgen van de komst van wearables en de Apple Watch in het bijzonder? Discussieer nu ook mee!
De Consumer Electronics Show was rijk aan nieuwe en aankomende wearables. De devices lopen uiteen van smartwatches tot slimme broekriemen en andere kledingstukken. Maar het is en blijft wachten op Apple die met zijn Watch de markt voor wearables gaat valideren. Net zoals het dat eerder heeft gedaan met smartphones en met tablets. Want wearable-pioniers als Pebble zijn er al best lang, maar tot op heden blijven smartwatches en andere draagbare elektronica beperkt tot de technorati. De Apple Watch brengt daar – naar verluidt in maart – verandering in. Wat vind jij?
Zakelijke toepassingen voor wearables, dat was de discussie vraag.
Zakelijk kan je denken aan berichtendiensten of notificaties, maar ook authenticatie voor computersystemen, deuren, etc.
Je zou ook kunnen denken aan profielen voor temperatuur in ruimten, weergave waar iemand zich bevindt in een nieuw werken kantoor, etc. Zaken die je met je telefoon ook kan, maar die kan je dan in je zak laten zitten.
Denk ook aan pasjes, bijvoorbeeld de rijkspas, betalen, rijbewijs, codicil, ICE, je autosleutel, je ziekenhuispas, etc. Apple positioneert de smartwatch als satelliet voor de iPhone, de vraag is hoe de watch zich gedraagt zonder de iPhone, wat je er dan mee kan. We gaan het meemaken.
Ewout,
Je maakt er nu even een potje van 🙂
Holistisch denken is helemaal Reza’s ding; zie de laatste regels in zijn reactie hierboven.
Maar je maakt hier wel een stap in de goede richting.
Nu nog even doorschakelen naar de ruimtelijke denkmodus en alles gaat goed komen.
Wat de toepassingsmogelijkheden van wearables betreft denk ik zoals altijd in de richting van selfservice maar heb nog geen flauw idee wat hier de toegevoegde waarde zou kunnen zijn.
@Jack
Hoezo ben ik van het paadje af als ik wederom even refereer aan Star Trek met de regelmatig terugkomende zin daarin: “We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.” Of om het in kader van artikel te plaatsen, de appel die Sneeuwwitje kreeg was niet goed voor de gezondheid.
Waar is – als het om de data gaat – eigenlijk ons recht om vergeten te worden gebleven?
De belofte van technologie is mooi maar hoe zit het eigenlijk met een begrip zoals ‘erfzonde’ uit de christelijke leer als we wederom kijken naar dat aspect data, de verboden boom van kennis aangaande het aspect privacy. Al dat gefilosofeer is prachtig maar zoals ik eerste reactie al stelde gaat het om tele, het verder zien wat aangaande fysiologische gesteldheid van mensen evenveel met technologie te maken heeft als dr. Mengele met de gezondheidszorg. Term ‘self-fulfilling prophecy’ hierin is net als de zin over de Borg een regelmatig terugkerende strijd als we het dus over je selfservice gaan hebben.
P.S.
Ik heb je even omhoog geklikt in het ruimtelijke denken van ‘sterrenDOM’ omdat je spijker op de kop slaat wat mij betreft aangaande een begrip als toepassingsmogelijkheden, de toegevoegde waarde voor wie is een interessant uitgangspunt als we het over ‘wearables’ gaan hebben die van gevoel een cijfer maken. Natuurlijk ben ik blij dat ik de thermometer niet meer in mijn rectum hoef te steken om te bewijzen dat mijn ervaren gevoel van onbehagen bewijsbaar is maar sommigen vinden juist dat penetratiegevoel weer lekker;-)
die Ewout, meer dan 2000 reacties en dan heeft ie het over zijn recht om vergeten te worden…
Aangaande je anale fixatie, dat hol-denken zijn we nou wel zat 🙂
@Felix
Jack had het over toepassingsmogelijkheden wat in het kader van altijd weer optredende ‘scope creep’ bij de overheid een interessante is aangaande alle beloften van IT. Want misschien wordt klok niet gestolen maar dat kunnen we niet zeggen over de tijd als ik kijk naar een fenomeen zoals ‘opt-out’ in het kader van ons recht om vergeten te worden. Naast reacties schrijf ik trouwens ook nog weleens een opinie, aangaande dit onderwerp twee jaar geleden één zoals:
https://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/4635284/2379248/zelfhulp-en-kameradenhulp.html
Ondertussen heeft Nictiz ook een publicatie over al die zelfmetingen, na de uitzending van Radar zou ik niet teveel vertrouwen op een CE keurmerk voor dit soort hulpmiddelen. Het verschil tussen curatieve en palliatieve zorg drukte ik trouwens ‘platonisch’ uit, het is geen fixatie op een specifieke lichaamsopening maar meest de betrouwbare meting van lichaamstemperatuur.