AppSense en Ixiium kondigen de integratie van Appsense Desktopnow met het Servicenow-platform aan. Dankzij het IXCore platform van Ixiium is het voortaan mogelijk om de self-service mogelijkheden van AppSense Desktopnow te integreren met de automatiseringsmogelijkheden van Servicenow.
Naast geautomatiseerde ticketing, voor een snellere service en minder handmatige interventie door de it-afdeling, biedt deze integratie ook een verbeterde gebruikerservaring, wat gebruikers in staat stelt om problemen direct zelf op te lossen. Bovendien kan de servicedesk ook incidenten sneller oplossen dankzij proactieve preventie van tickets.
Dus ServiceNow weet nu ook te voorspellen wanneer het toiletpapier op is?
“Bovendien kan de servicedesk ook incidenten sneller oplossen dankzij proactieve preventie van tickets.”
Ik sta natuurlijk altijd open voor goede ideeën maar proactief betekent vooral voorspellen wat je alleen kunt doen als je gegevens verkrijgt. Met belofte van IoT wordt de waarschijnlijkheid dat we kunnen voorspellen wanneer het toiletpapier op is groter maar één kleine onvoorspelbare factor daarin blijft toch de mens.
Ewout,
De opex waar jij het over hebt zou je gezien de consumarization van it en de selfservice en gebruikerservaring requirements, wellicht ook in de “bring you own” hoek kunnen zoeken 😉
@Ewout: dan voer je toch gewoon BYOT in
(je kunt zelf wel raden waar de T voor staat denk ik zo 🙂 )
@PaVeKe
Ik kan raden waar de T voor staat, kun jij raden wat DIY betekent in deze context?
Zoals ik al stelde in eerste reactie gaat het om gegevens, deze zijn vanuit beheer op te delen in metrieken en constanten.
In mijn voorbeeld is toiletpapier de constante en het aantal resterende meters de metriek, vraag in deze is hoeveel aan resterende capaciteit benodigd is voordat iemand zonder papier komt te zitten. Zoals ik al stelde is de gebruiker hier de variabele, niet iedereen heeft een gelijk gebruik.
Misschien een beetje al te vergezocht voorbeeld maar de voortschrijdende trend is meestal nog wel makkelijk te voorspellen, waar het vaak nog misgaat is de piek. Want in mijn optiek zijn incidenten altijd onverwachte verstoringen die veel te maken hebben met verwachtingen. En het managen van verwachtingen gaat uiteindelijk vaak om de communicatie welke je instrumenteel kunt maken maar dat is uiteindelijk zoiets als Rijks ICT-dashboard.
Mogelijk dat iemand van ServiceNow wat meer uitleg kan geven want tot op heden vertaal ik hele verhaal naar het aansluiten van ticket systeem op event monitoring, een stap voorwaarts maar nog geen proactieve preventie van incidenten als er geen rekening gehouden wordt met veranderingen als gevolg van projecten bijvoorbeeld. Zeg maar de stoelgang van de business die vertaald moet worden naar beschikbare resources en benodigde resources. Een soort van ERP waarbij de E voor Early staat om inderdaad proactief te voorkomen dat het toiletpapier op is:
“Denk niet bij het laatste vel, degene die na mij komt redt het wel”