Cash Software, leverancier van bedrijfssoftware, gaat toch niet in hoger beroep na het verloren kort geding dat het bedrijf had aangespannen tegen Reeleezee, de online boekhoudsoftware-aanbieder uit Breukelen. Het Haagse bedrijf vond dat Reeleezee met zijn online kassasysteem Cashr inbreuk maakte op zijn merkrecht: het woordmerk Cash. Beide partijen hebben nu in onderling overleg afspraken gemaakt over het gebruik van de naam Cashr om eventuele verwarring onder klanten te voorkomen.
De voorzieningenrechter in Utrecht constateerde eind maart dat, hoewel er enige overeenstemming bestaat tussen de productnamen Cash en Cashr, Cash Software onvoldoende aannemelijk had gemaakt dat er hierdoor op de markt verwarringsgevaar zou ontstaan. Daarvoor verschillen de producten te veel van elkaar, ook in technisch opzicht. Volgens de rechtbank wordt Cash Software als software geïnstalleerd op computerapparatuur terwijl het product Cashr van Reeleezee een online app is.
Directeur Robert Mijnsbergen van Cash Software dacht in hoger beroep te kunnen winnen, maar zag daar na goed overleg met Reeleezee alsnog van af. ‘Wij hebben goede onderlinge afspraken gemaakt die er voor zullen zorgen dat er geen verwarring in de markt ontstaat en daar kunnen wij goed mee leven.’
Volgens mede-directeur Wilko Stronks van Reeleezee komt het er op neer dat de bedrijven contact houden en onderling bespreken zodra er uitingen van Cash Software of Cashr zijn, of feedback van klanten, die wijzen op verwarring. ‘We hebben beide de intentie om dat dan goed op te lossen en zullen per geval bekijken welke veranderingen of verduidelijkingen nodig zijn om verwarring te voorkomen.’
Verder is er uitgebreid gesproken over de doelgroepen, producten en intenties van beide bedrijven. ‘Daaruit bleek dat we beide onze business kunnen doen, zonder echt in elkaars vaarwater te zitten’, aldus Stronks.