De 34 Dimpact-gemeenten gaan werken met een burgerzakensysteem dat als plug-in is geintegreerd met de Atos e-Suite voor de front- en midoffice, waar zij al mee werken. Het intergemeentelijk ict-samenwerkingsverband Dimpact moderniseert hiermee de online dienstverlening aan burgers en bedrijven.
Samen met Pinkroccade Local Government heeft Atos een zaakgerichte oplossing ontwikkeld voor Dimpact. In tegenstelling tot traditionele burgerzakenmodules in de vorm van taakspecifieke losse backofficemodules brengt Dimpact de burgerzakenmodules onder als plug-in binnen het eerder gekozen zaaksysteem e-Suite van Atos. Op deze wijze wordt de Basisregistratie Personen (BRP)-architectuur geïntegreerd met de visie van zaakgericht werken, wat het uitgangspunt is van de modernisering Gemeentelijke Basis Administratie (mGBA).
De oplossing van Atos en Pinkroccade is gebaseerd op de burgerzakenoplossing iBurgerzaken van Pinkroccade, gericht op selfservice door burgers en ondernemers. Inwoners van gemeenten kunnen 24 x 7 burgerzaken regelen vanaf elke locatie. Hierdoor kunnen gemeenten besparen op hun bedrijfsvoeringskosten. Ook kan de functionaliteit onafhankelijk van het beschikbaar komen van de BRP in gebruik worden genomen.
Plug-in
Voor de integratie van de functionaliteit van iBurgerzaken van Pinkroccade binnen de Atos e-Suite is een plug-in framework in de Atos e-Suite gemaakt. De processen van iBurgerzaken zijn hierdoor integraal onderdeel van de Atos e-Suite-processen. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van één beheeromgeving en wordt de autorisatie op elkaar afgestemd, zodat de gebruiker niet twee keer hoeft in te loggen.
De integratie van het zaaksysteem met de burgerzakenmodules biedt de Dimpact-gemeenten meer flexibiliteit, een uniforme werkwijze voor alle diensten, enkelvoudig beheer, integrale managementinformatie en integrale digitale dossiervorming. Zo komt alle informatie, ook wat betreft burgerzaken, centraal en overzichtelijk bij elkaar.
Dimpact is een onafhankelijk samenwerkingsverband van 34 gemeenten door heel Nederland, waaronder Hellendoorn, Enschede, Zwolle, Oldenzaal, Emmen, Borne en Roermond. Dimpact vertegenwoordigt ruim 1,4 miljoen inwoners. Volgens Dimpact kunnen ze voor de 34 gemeenten standaardsoftware inkopen en andere ict-oplossingen waar de lid-gemeenten al over hebben nagedacht en kennis hebben gedeeld. Ook werken de lidgemeenten samen op het gebied van beheer, innovatie en implementatie.