Ict-dienstverlener SLTN is door de curatoren van de failliete DSB Bank aangesteld als beheerder van de ict-omgeving. Het beheer wordt in drie fases overgedragen. Als eerste is het netwerkbeheer overgedragen en per 1 mei 2014 zijn daar het systeem- en databasebeheer bijgekomen. In de derde fase volgt per 1 juni 2014 het applicatiebeheer en de supportdesk. DSB Bank blijft zelf ook een aantal specifieke applicaties beheren.
De ict-afdeling van DSB Bank heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de ict-omgeving te vereenvoudigen, op te schonen en te zorgen dat alle gebruikte data wordt veiliggesteld. Dit staat te lezen in het 21ste faillissementsverslag van de curatoren. Al deze activiteiten hebben onderdeel uitgemaakt van het project ‘ICT-doelarchitectuur’.
Inmiddels zijn alle servers gemigreerd naar Windows Server 2012, zijn alle databases gemigreerd naar SQL 2012 en zijn de applicaties die niet meer door DSB werden gebruikt afgebouwd en is de bij deze databases horende data veiliggesteld. Vervolgens is nu SLTN ingeschakeld voor bijna al het beheer. De dienstverlener doet geen inhoudelijke mededelingen over het contract. Er is dus niets bekend over de looptijd of de waarde van het contract, of er ict’ers van DSB Bank overgaan naar SLTN of hoeveel mensen van de dienstverlener op dit account worden gezet.
Quion
DSB Bank droeg in 2011 het beheer van ruim honderdduizend lopende contracten over aan hypotheekverwerker Quion. Deze migratie vond pas in 2012 plaats omdat de ict-systemen van DSB eerst moesten worden geconfigureerd naar het Quion Service platform. Halverwege 2012 zijn de overdrachten afgerond. Quion deed de migratie samen met datamigratie-partner Data Excellence. Quion is een Rotterdamse dienstverlener die voor diverse hypotheekverstrekkers overzichten opstelt en naar klanten stuurt. Het bedrijf is sinds 1993 op de markt. Het bedrijf begeleidt onder andere hypothecaire processen en de ontwikkeling van nieuwe producten.
In 2009 ging de DSB Bank failliet, dertienhonderd mensen verloren hun baan. Vijfhonderd werknemers bleven destijds aan om te assisteren bij de afwikkeling van het faillissement. Op dit moment werken er nog 64 mensen (nagenoeg vijftig voltijdbanen/fte) bij DSB Bank. Dit is exclusief 23 werknemers van verzekeraar Tadas waaraan DSB Bank zijn leven- en schade-tak heeft uitbesteed. Bovendien worden er vijftig zzp’ers (nagenoeg 38 fte) ingezet. Van de werkloze ict’ers was in oktober 2010 ongeveer 90 procent alweer aan de slag bij een andere werkgever.