Keepitsafe, leverancier van volledig gemanagede en bewaakte backup diensten, biedt nu ook in Nederland een echte disaster recovery-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf. Het is een combinatie van een lokale- en off-site backup, een lokale hot standby server én een volledige uitwijk. Een combinatie van diensten die voorheen alleen betaalbaar was voor enterprises is nu beschikbaar en betaalbaar voor het mkb met 1 tot 50 TB bedrijfskritische data, aldus Keepitsafe.
Keepitsafe biedt de disaster recovery-dienst al geruime tijd aan in de VS, UK en Ierland. Met deze ervaring start het bedrijf nu ook in Nederland. KeepItSafe DR is een volledig gemanagede en bewaakte dienst. Iedere dag controleren de gecertificeerde system engineers van KeepItSafe de backup en de off site replicatie. Als er iets niet goed gaat wordt dat direct verholpen. Alle data blijft binnen de grenzen van Nederland opgeslagen, behalve als de klant voorkeur heeft voor een andere locatie zoals Ierland, dat is één van de voordelen van het internationale netwerk van KeepItSafe. Uiteraard is KeepItSafe zelf ISO 27001 gecertificeerd, 24/7 bereikbaar en wordt alle data in gescheiden datacenters redundant opgeslagen.
Is de moedermaatschappij van Keepitsafe Amerikaans?
@Ruud
Een RPO/RTO van minder dan 5 minuten, meeste cloud back-up oplossingen met een omvang van 50TB halen dat in geen 5 dagen!
Nu lees ik dat het een combinatie is van lokale en off-site back-up waarover ik al eens een opinie schreef, een NAS kun je voor DR tenslotte altijd laten repliceren met een counter-part in de cloud hoewel NDMP nog wel wat haken en ogen kent. Wat verder een beetje onduidelijk blijft is of er ook gebruik gemaakt wordt van deduplicatie of compressie, fysiek 50TB of logisch is nogal een verschil.
Ewout,
Ik ga er vanuit van wel. Anders ben je nog langer bezig.
Aangezien de moedermaatschappij Amerikaans is, blijft de Patriot Act een punt van aandacht. Dit kan nog wel eens wat uitdaging opleveren aangezien vanuit Amerikaanse overheid de data van dochtermaatschappijen via de moedermaatschappij opgevraagd kan worden. Dus ik ben erg benieuwd hoe hier mee omgegaan wordt en hoe dit juridisch afgevangen wordt?