We zien het elke dag: inbreuken op de privacy, compromitterende foto’s, discussiefora waarop zonder kennis van zaken allerlei ongefundeerde verhalen en oordelen worden verspreid. Particulier of onderneming, ongewenste content op het internet kan je imago behoorlijk schaden. Red Data introduceert nu Wypes: de mogelijkheid om storende, niet-actuele of ongewenste content te verwijderen of onzichtbaar te maken.
Het is veel ondernemingen al overkomen: het verlies van een offerte omdat de beoogde klant bij het Googlen wat negatieve informatie heeft gevonden. De ondernemer weet dat deze content op verkeerde feiten is gebaseerd, maar die wetenschap helpt niet: het beeld over het bedrijf is al gevestigd. Wypes stelt de onderneming in staat om dergelijke ‘vlekken’ op zijn online reputatie te verwijderen of onzichtbaar te maken.
Ook particulieren storen zich regelmatig aan bepaalde content over hen op het internet. Onware informatie, ongefundeerde oordelen, gerichte reputatiebeschadiging, compromitterende content: het komt allemaal voor. Bedenk dat 88 procent van de werkgevers via Google een onderzoek doet naar de online reputatie van sollicitanten! Het ‘wypen’ van dergelijke informatie stelt mensen in staat om zonder deze ballast constructief verder te gaan met hun leven.
RedData is een ICT-dienstverlener en speler in de markt van data- en informatiemanagement, die zorgt dat organisaties kunnen (blijven) vertrouwen op hun data door deze te controleren, schonen en valideren. Zo blijft de data passend. Met toepassingen als Search, SoDa en Wypes geeft Red Data klanten de mogelijkheid om zich een weg te banen in het oerwoud van ‘big data’.
Klinkt als een advertorial. Ik zou er wel mee oppassen, als dat wipen een keer misgaat kan de opdrachtgever zomaar kennismaken met het Streisand effect.
De laatste test in Duitsland had als resultaat dat dit soort tools over het algemeen onwerkzaam zijn of op z’n best dat doen wat je zelf ook kunt.
De naam is nogal apart gekozen omdat het voor Engelstaligen lijkt of het om doekjes voor je taas gaat.
En dingen voor altijd van internet af halen is onmogelijk. Al was het maar vanwege de NSA ‘backups’.