De Duitse softwareleverancier Software AG heeft de infrastructuurbeheersoftware van het vorig jaar overgenomen Alfabet geïntegreerd met zijn ontwerp- en analysetool Aris. Volgens het bedrijf ontstaat daarmee een nieuw softwareplatform dat in te zetten is voor de ontwikkeling van bedrijfsprocessen én de it-ondersteuning. Het Aris/Alfabet-platform bestaat uit functionaliteit voor business process management (bpm), enterprise architecture, it-planning en portfoliomanagement.
Software AG, leverancier van software voor business process excellence, middleware en databases, nam vorig juni Alfabet AG uit Berlijn over. Toen al kondigde het bedrijf aan dat het de software wilde combineren met zijn ontwerp- en analysetool Aris. Klanten kunnen daardoor makkelijker inzicht krijgen in de gevolgen van het veranderen van zakelijke processen voor hun it-infrastructuur.
De officiële lancering van het fusieproduct vond plaats op de CeBIT 2014 in Hannover. Volgens Wolfram Jost, directeur technologie bij Software AG, bedient het platform met zijn interoperabiliteit zowel de business manager als de it-managers. ‘Die spreken door de toenemende digitalisering steeds meer dezelfde taal. De kloof tussen business en it wordt steeds kleiner. Aris is bedoeld als designomgeving voor de digitale onderneming; met Alfabet kunnen analyse-, planning- en beheertaken voor de digitale onderneming worden uitgevoerd.’
Digitaal ondernemen
De afgelopen jaren heeft Software AG diverse bedrijven overgenomen. Jost stelt dat de technische integratie van hun technologie via vier pijlers verloopt: Business it alignment, waar Aris en Alfabet onder vallen, Real Time Analysis, Intelligent business management systems en Cloud integration. Volgens het softwarebedrijf is de verandering naar de digitale onderneming, ingezet door ontwikkelingen als big data, cloud. mobile en social media, een nieuwe, belangrijke golf in de it-sector.
Software AG verwacht dat klanten onder invloed van deze ontwikkelingen sneller hun businessmodellen willen aanpassen. Om dat mogelijk te maken heeft het bedrijf de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van een ‘intelligent business operations’-architectuur zodat bedrijven ook in staat zijn snelle beslissingen te kunnen nemen.