76 procent van de bedrijven die gebruik maakt van een monitoring-oplossing voor ups-systemen, gebruikt deze oplossing om het risico op ups-falen te verminderen. Slechts 13 procent kiest voor een dergelijke oplossing om de kosten van onderhoud te verlagen. Dit blijkt uit onderzoek van Pb7 naar ups-systemen en bijbehorende monitoring-systemen in datacenters.
Van de ondervraagde bedrijven geeft 35 procent aan nooit problemen met zijn ups-systemen te hebben. De systemen zijn over het algemeen dan ook betrouwbaar. Problemen komen echter wel degelijk voor. Maar liefst 65 procent van alle bedrijven heeft weleens in meer of mindere mate met een falende ups te maken gehad.
Beperkte levensduur batterijen
Een ups is voorzien van batterijen met een beperkte levensduur, op termijn zijn die dus aan vervanging toe. Het is dan ook van belang de staat van de batterijen nauwkeurig te monitoren. Hiervoor zijn monitoring-oplossingen beschikbaar, waarvan sommige geautomatiseerd zijn. 58 procent van de bedrijven maakt gebruik van een dergelijke oplossing. 13 procent stelt de aanschaf van zo’n systeem te overwegen, terwijl 5 procent hier al concrete plannen voor heeft. Monitoring-oplossingen voor ups zijn dan ook populair.
Verschillende factoren spelen een belangrijke rol in de levensduur van een batterij. De temperatuur van de batterij is een duidelijke indicator, maar ook voltage en weerstand zijn van belang. Het is opvallend dat bedrijven vooral geïnteresseerd zijn in het voltage en de temperatuur van de batterijen. 60 procent wil rapportages ontvangen over temperatuur, terwijl 57 procent vooral het voltage van de batterijen in de gaten wil houden. Slechts 37 procent vindt het ook van belang dat de monitoring-oplossing de weerstand van de batterij toont.
Batterij-monitoring
Monitoring is voor veel bedrijven van groot belang. Bedrijven voeren deze activiteiten over het algemeen in eigen huis uit. 69 procent van de organisaties wil het liefst zelf de staat van batterijen in ups-systemen monitoren. 29 procent sluit hiervoor een servicecontract af en besteedt de monitoring dus uit aan een derde partij.
Vooral de leverancier van de ups wordt gezien als een geschikte kandidaat om de staat van batterijen te monitoren. Van de bedrijven die voor een servicecontract kiezen wil 80 procent dit contract afsluiten met de ups-leverancier. Slechts 9 procent vertrouwt op de leverancier van de batterijen.