Toshiba Information Systems Benelux kondigt de nieuwe Toshiba Chromebook aan, de eerste Chromebook4 van 33,8 cm (13,3 inch), voor gebruikers die het gemak willen van gegevensopslag in de cloud, waarbij deze gegevens vanaf elke locatie toegankelijk zijn.
De Toshiba Chromebook is voorzien van onmisbare web- en verbindingsopties en is daarmee geschikt voor werk én ontspanning. Het veelzijdige HD-scherm van 33,8 cm (13,3 inch) biedt voldoende schermruimte om te surfen op internet en voor apps en werkdocumenten en is bovendien compatibel met vertrouwde indelingen. De accu van de Chromebook gaat tot 91 uur mee en levert hoge prestaties, te beginnen met een korte opstarttijd. Tel hierbij de kracht van de Intel Celeron-processor op en gebruikers kunnen altijd direct aan het werk gaan of een game spelen, de hele dag door.
Met de Toshiba Chromebook kunnen gebruikers gegevens opslaan in de cloud, die wordt geopend waar en wanneer inhoud kan worden gebruikt. Met een Wi-Fi-verbinding en 100 GB gratis opslagruimte in de cloud2 via de ingebouwde Google Drive beschik je altijd over een back-up van je gegevens en kun je gegevens snel online opslaan, zodat ze gemakkelijker overal en altijd toegankelijk zijn. Gegevens kunnen ook worden gesynchroniseerd in de cloud.
Jan, uiteraard weet ik dat je het luchtig schreef, mijn eerste zin was ook een luchtige reactie alleen kon ik mijzelf niet beheersen om toch nogmaals mijn punt op te werpen.
Wat betreft “Een Chromebook betekent alles op 1 kaart zetten.” is iets waar ik anderen ook op betrap. Dit is namelijk onwetendheid. Je kunt de Chromebook gebruiken *zonder* Google account al heeft dit wel wat consequenties (niet heel veel) voor het gebruik. Daarnaast kun je volledig Office 365 gebruiken (de online variant) met SkyDrive en heb je verders niets met Google te maken anders dan dat de browser misschien wel dingen doet. Punt is in ieder geval niet dat een Chromebook betekent dat je voor Google gaat net als dat een Windows PC ook best een Chromebrowser of Firefox browser kan hebben.
Iedereen moet zijn eigen keuzes maken 🙂
I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it. ~Voltaire
Een chromebook gebruiken zonder de cloudapplicaties is vreemd. Als je, zoals ik, daar geen trek in hebt moet je geen chromebook kopen.
Veel applikaties kun je ook op een webserver zetten en met PC/tablet/whatever via een browser bedienen, zonder accounts bij google/ms/whatever.
De vraag blijft in hoeverre je jezelf of je klant in een afhankelijkheidssituatie brengen wil, zolang duidelijk is hoe de situatie is, kan iedereen kiezen wat hij wil, dat geldt ook voor mijn klanten.
Ik ben niet tegen google of ms maar kies zelf hoofdzakelijk voor linux en foss, overigens ben ik goed te spreken over windows 8.1.
Jan, als je applicaties op een webserver zet kun je deze prima gebruiken met een Chromebook zonder dat je een Google account maakt. Het blijft echter een Google browser, daar ontkom je niet aan.
Chromebook is zeker niet voor iedereen, maar het mag duidelijk zijn dat het voor veel mensen / bedrijven een prima apparaat is.
Even “oude koeien uit de sloot halen” want deze reactie heb ik al 6 maanden geleden achtergelaten:
Een Chromebook is afgestemd op Google apps. Afhankelijk van je vertrekpunt, kan dit nadelig zijn.
Bijvoorbeeld ben je een organisatie met genoeg Windows applicaties dan kun je beter je applicaties weggooien als je van Chromebook gaat gebruik maken (desinvestering)
Als je een gamer bent dan moet je Chromebook vergeten omdat A)deze geen hoge resolutie heeft, B)je Windows games kun je beter weggooien, C)off-line spelen is beperkt tot een aantal apps die je op Chrome Web Store kan vinden en op je 16 Gb lokale storage bewaard hebt (heb je nog ruimte voor je mails, docs etc?) D)een Chromebook heeft geen voldoende processor-kracht voor (off-line)gamen.
Deze zijn twee voorbeelden van “je vertrekpunt” Ik kan nog meer bedenken.
Een Chromebook heeft misschien een lage prijs, maar dit is meestal instapprijs. Hiervoor krijg je een device met 11 of 14 inch scherm en nog meer beperkingen. Wil je een normale Chromebook hebben dan kom je ongeveer uit op de prijs van een Windows laptop. Als je op de prijs van een Windows laptop uitkomt dan hoef je je bestaande applicaties niet weg te gooien, kiezen tussen apps en applicaties, lekker off-line kunnen werken, DVD filmpjes bekijken, zware (CAD) applicaties draaien, lekker gamen met mooie geluid en beeld en nog meer.
Ben je een (kleine)school die niet veel applicaties heeft en ook geen verwevenheden binnen je applicatielandschap dan zou Chromebook een oplossing voor je kunnen zijn (dat moet je eerst goed onderzoeken)
===============
En nu in 2014:
Waar gaat Chrome als OS naar toe?
We zien dat Google bezig is met de ontwikkeling van zijn smartphone gebaseerd op Chrome OS. Dus:Chrome op je smartphone, Chrome op je tablet(?) en laptop + Google diensten.
Waar zou je aan denken? Zou Google afscheid nemen van Android?
@Reza
Chrome OS heeft net als Android een linux-kernel. Nog een platform met apps naast IOS, Adroid en Windows is niet zo waarschijnlijk.
Google heeft de afgelopen jaren diverse omgevingen gemaakt en weer laten vallen. In ieder geval blijft de chrome-browser, voor iets anders zou ik niet op google zetten.