Toshiba Information Systems Benelux kondigt de nieuwe Toshiba Chromebook aan, de eerste Chromebook4 van 33,8 cm (13,3 inch), voor gebruikers die het gemak willen van gegevensopslag in de cloud, waarbij deze gegevens vanaf elke locatie toegankelijk zijn.
De Toshiba Chromebook is voorzien van onmisbare web- en verbindingsopties en is daarmee geschikt voor werk én ontspanning. Het veelzijdige HD-scherm van 33,8 cm (13,3 inch) biedt voldoende schermruimte om te surfen op internet en voor apps en werkdocumenten en is bovendien compatibel met vertrouwde indelingen. De accu van de Chromebook gaat tot 91 uur mee en levert hoge prestaties, te beginnen met een korte opstarttijd. Tel hierbij de kracht van de Intel Celeron-processor op en gebruikers kunnen altijd direct aan het werk gaan of een game spelen, de hele dag door.
Met de Toshiba Chromebook kunnen gebruikers gegevens opslaan in de cloud, die wordt geopend waar en wanneer inhoud kan worden gebruikt. Met een Wi-Fi-verbinding en 100 GB gratis opslagruimte in de cloud2 via de ingebouwde Google Drive beschik je altijd over een back-up van je gegevens en kun je gegevens snel online opslaan, zodat ze gemakkelijker overal en altijd toegankelijk zijn. Gegevens kunnen ook worden gesynchroniseerd in de cloud.
En een gewone laptop kan dat niet? Quanta costa?
NumoQuest,
Het is een onzin artikel, gewoon een advertorial en dan nog een slechte ook. Daarnaast is het verstoken van veel informatie zoals; zit er een (kleine) SSD in, wat kost het? welke resolutie.
Want als de prijs rond de 300 euro is dan geeft dit al een beetje antwoord op je vraag.
nadelen van Chromebook: Het is net wat meer dan een chrome browser en je kunt er geen windows applicaties op installeren. Daarnaast zit er een beperkt bestandsysteem in waardoor offline werken erg beperkt is en voornamelijk alleen werkt voor Google Drive bestanden. Een ander mogelijk nadeel is dat het het beste functioneert met een Google Account en jouw data en gebruik dus mogelijk door Google en mogelijk NSA gezien kan worden.
Voordelen zijn er echter ook: Vaak goedkoop, zuinig en stil dus lang werken op een batterij, start erg snel op. Versleuteld en beveiligd standaard, dus verlies is geen dataverlies gevaar. Geen installatie dus, directe vervanging mogelijk, makkelijk centraal te beheren en dus lage TCO.
Ik heb zelf een Chromebook en zou niet meer zonder willen al moet ik daarbij wel aangeven dat ik ook een “grote” Apple (met alleen Windows erop) laptop heb. Voor vergaderingen, onder weg, schrijven en de generieke saas stack gebruik ik mijn Chromebook. Het is veelal een laptop voor erbij en ze zijn muisstil en gaan lekker lang mee.
Chromebooks lenen zich dus ook goed voor flexwerkers, scholen en plaatsen waarbij meerdere mensen op een systeem moeten kunnen werken.
Als je verbinding hebt (internet / netwerk) kun je hem ook gebruiken om een remote scherm over te nemen (Citrix, Windows, et cetera).
Hoop dat je hier iets mee kan.
5 maanden geleden hebben we hier een discussie over gehad. Gelukkig hoef ik mijn reactie niet over te typen:
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4793083/2379248/chromebook-verslaat-soms-pc-mac-en-tablet.html
@Henri
er is ook een uitstekende office onder mac voor je macbook…. , dan hoef je niet verder tegen dat semi-stabiele windows meer aan te hikken
Maarten, haha, schoppen tegen Windows.
Windows 7 is in mijn ogen best stabiel, Windows 8 is minder betrouwbaar omdat na elke update functionaliteit veranderd. Ik doe veel met Windows omdat ik nu eenmaal Microsoft georiënteerd ben. Dus .NET icm MS SQL Server. Mac OSX vind ik zelf geen prettig OS, ik kan er niet aan wennen.
Daarnaast gebruik ik Office overigens nauwelijks meer, alles gaat toch steeds meer naar online content toe.
Wat ik zeer prettig vind aan Chromebook en tekstverwerken in mijn browser (kan ook met O365) is dat het volledig device onafhankelijk is. Ik kan gewoon op mijn Chromebook schrijven, dichtklappen en op mijn Desktop verder schrijven of nog even een aanvulling doen met mijn tablet. Ik ben echt device en OS onafhankelijk aan het worden en zie dit als een verademing.
Ook het idee achter fileshares is een achterhaald iets. Ik wil gewoon snel en altijd content kunnen vinden en bewerken of dit taggen en verrijken met discussies. Versturen van bijlagen vind ik al helemaal een crime.
Maar goed, dalijk ben ik weer behekst door de cloud, haha.
@Henri
nee zeg schoppen, het is gewoon een constatering en, zeker ik heb er ook aan moeten wennen, het os steekt anders in elkaar, was zeker 3 maanden verder voordat ik weer op snelheid lag, maar ja dat had ik ook toen ik van DOS 3.2 naar windows 1.0 over ging…
je cloud virus gaat ook wel weer over 🙂
Een beetje hippe ITer heeft tegenwoordig toch een megaduur slimbook met een hogeresolutie scherm, SSD en I7 CPU.
Dan is zo’n pietepeuterige chromebook leuk voor erbij. (Of voor de kinders)
Wie zijn data voor zichzelf wil houden en alleen delen waar nodig, laat een chromebook beter liggen.
Of zet er meteen een lightweight linux op, daar kun je ook de chromebrowser op zetten.
Alles op facebook -> alles in de cloud -> alles bij de NSA
(geintje . . . )
NSA is een realtime backup agent betaald door Amerikaanse burgers, mooier kun je het niet krijgen! 🙂
Als het privacy argument valide is dan hebben we als society een groot probleem. Al je bankzaken worden gemonitord, op de weg zijn er x camera’s die je kenteken volgen, om het over de telefoon maar niet te spreken. De belastingdienst dwingt parkeer bedrijven gegevens af te staan om te kijken of bijtelling niet ontdoken wordt.
Als je nu gaat miepen over de NSA ben je wellicht wat te laat. En dump die smartphone dan maar meteen in de rivier.
Dan de NSA meekijkt is niet zo relevant en de NSA is niet anders dan wat EU overheid wil (en wellicht *kan*). Wat ik eerder heb gezegd is dit een fundamenteel probleem en een publiek probleem. Door te proberen om dit probleem alleen maar neer te leggen als een cloud probleem is dus hypocriet.
Wat je moet bedenken is wat zijn concreet de nadelen voor JOU(w bedrijf) als de NSA inzagen heeft in jouw gegevens. Buiten de eerder genoemde fundamentele problemen die verder gaan dan de cloud diensten is er geen probleem.
Een Chromebook dus links laten liggen omdat de NSA ja data in kan zien is dus een beperkte gedachte en in mijn ogen een zwak argument. Dan blijft er nog over de vraag wat Google met je data kan en doet…
@ Henri
heb je het woord “geintje” niet gelezen?
Opletten hoe je met je data omgaat is geen slecht idee.
Alles op Google zetten is niet mijn idee, ik heb heel kort google-calendar gehad en dan een eigen oplossing op een webserver gezet, dat geeft mij een beter gevoel.
Er zijn heel veel andere oplossingen die je onafhanklijk van google maken en dat is toch echt verstandiger als alles op 1 kaart zetten.
Een Chromebook betekent alles op 1 kaart zetten.
Met de tablet heb ik al genoeg bedenken vanwege de uiterst slechte mogelijkheden dat ding dicht te timmeren, een smartphone heb ik daarom ook nog niet, om te telefoneren is een weggooi-telefoontje van 20 Euro ook goed. Wil ik meer, dan neem ik de tab met een wlan router die via het mobiele-telefoonnet werkt en een anonieme prepaid-sim heeft.