Na vijf jaar was de VMware omgeving van Vlisco verouderd. In vijf maanden tijd is de volledige server- en virtualisatieomgeving vervangen. Met de standaardisatie op Microsoft is de beheersbaarheid, besparing en stabiliteit verbeterd en het overzicht groter. Doordat Vlisco-medewerkers al veel kennis van Microsoft-producten hebben, was nauwelijks extra training nodig om ze met Windows Server 2012 te laten werken.
Vlisco is een modebedrijf dat zich richt op de West en Centraal Afrikaanse markt. Het bedrijf ontwerpt, bedrukt en verkoopt stoffen vanuit Helmond, Amstelveen en diverse Afrikaanse vestigingen. In de 167-jarige geschiedenis heeft Vlisco zich ontwikkeld tot een bekend en geliefd merk en is het uitgegroeid tot een onderdeel van de West en Centraal Afrikaanse cultuur. Vlisco is marktleider in het topsegment. De twee Afrikaanse zusterorganisaties van Vlisco produceren vergelijkbare producten, maar bevinden zich lager in de markt. De Vlisco Group bestaat uit ongeveer 2500 medewerkers.
In 2007 vernieuwde Vlisco zijn ict-omgeving. Vanaf dat moment hanteert het bedrijf een Microsoft-tenzij strategie. Omdat destijds Microsofts hypervisor Hyper-V nog niet over alle gewenste functionaliteiten beschikte, koos Vlisco op het gebied van servervirtualisatie voor VMware. Na vijf jaar was die omgeving verouderd en maakte Vlisco een nieuwe afweging.
De oplossing
Samen met Brain Force vergeleek technisch consultant Frank Buis de nieuwe Microsoft hypervisor in Windows Server 2012 met VMware. ‘Beide merken beschikken over de gewenste functionaliteit. Hyper-V bood een aantal voordelen: wij hebben veel kennis van de manier waarop de Microsoft-producten zijn opgebouwd en hoe je ze beheert. Door te standaardiseren op Microsoft vergroten we bovendien de beheersbaarheid van de omgeving. En de licentiekosten vallen aanzienlijk lager uit’, vertelt Buis.
Vlisco heeft zich door Brain Force laten leiden in de inrichtingskeuzes die zijn gemaakt. ‘Tijdens de bouw van de Proof of Concept en later de migratie naar de productieomgeving hebben wij intensief meegekeken. De kennisoverdracht vond plaats via learning on the job’, vertelt Buis. Hij vond het verrassend te zien hoe eenvoudig de Proof of Concept kon worden gemigreerd naar een productieomgeving. ‘De Proof of Concept is zo stabiel en degelijk dat deze een uitstekend fundament vormt om op verder te bouwen.’