Het Groningse softwarebedrijf Gino krimpt zijn organisatie in van ruim vijftig naar dertig medewerkers. Doel is om de reorganisatie in het voorjaar af te ronden. Aanleiding voor de ontslagronde is het wegvallen van de Stichting Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) als belangrijke klant medio 2014. Gino voerde met CIZ tot april van dit jaar een juridische strijd over het passeren van het bedrijf bij een nieuw softwaresysteem. Uiteindelijk kwamen beide partijen een schikking overeen.
Gino bouwde met het CIZ een lange historie op. Het softwarebedrijf is de ontwikkelaar van het registratiesysteem Gino (Geïntegreerd Informatie Netwerk Ouderenzorg) dat het CIZ sinds 2006 gebruikt voor de ondersteuning van de indicatiestelling AWBZ-zorg. In 2012 besloot het CIZ tot een systeem te kiezen, waarbij Gino buitenspel werd gezet. Uiteindelijk kreeg Atos de opdracht om op basis van Cordys-technologie een opvolger van het Gino-systeem te ontwikkelen.
Het Groningse bedrijf pikte dit niet en stapte naar de rechter. Die gaf het bedrijf deels gelijk en liet ruimte open voor het indienen van een schadeclaim. Gino en CIZ kwamen tot een minnelijke schikking waarbij naast een schadeloosstelling werd overeengekomen dat Gino CIZ diensten zou verlenen tot medio 2014. Het wegvallen van CIZ volgend jaar is echter een zware aderlating voor Gino. Het bedrijf anticipeert hierop door de omvang van de organisatie drastisch terug te brengen van ruim vijftig naar dertig man.
Gino richt zich na de reorganisatie op zijn twee overige kernmarkten: software voor de jeugdgezondheidszorg en oplossingen voor de ketenzorg dementie. Daarnaast wil het bedrijf zijn product Gino Regie & Integrale Beschikking (GRIB), dat gemeenten ondersteunt in de uitvoering van de toekomstige taken in het kader van de transities (WMO/Jeugd), intensief gaan vermarkten.