Bij veel klanten leeft de behoefte om met een korte doorlooptijd een marketingwebsite te lanceren over een nieuw product of dienst. Het uitrollen en hosten van losse marketingwebsites binnen de eigen beheeromgeving is vaak een langdurig proces. De tijd vanaf het aanvragen van ruimte op de server, afstemming over het verwachte aantal bezoekers tot installatie en oplevering kan zomaar een paar weken in beslag nemen. Daarnaast zijn de beheerkosten vaak relatief hoog. Voor snelle marketingacties is dit funest, maar de cloud biedt hier uitkomst. Computable en it-dienstverlener Macaw ontvangen hierover graag vragen van lezers.
Windows Azure biedt een uitkomst voor deze categorie websites, omdat het installeren en configureren van een nieuwe virtuele server geheel automatisch gebeurt en eerder een paar minuten kost dan een paar weken. Hiermee kunnen grote piekbelastingen op websites direct afgevangen worden. Daarnaast kun je bij Windows Azure kiezen uit een lijst van beschikbare, veelal gratis, softwarepakketten die al voorgeïnstalleerd zijn en die via ftp te beheren zijn. Denk hierbij aan blogs, cms’en, forums, e-commercepakketten, et cetera. Op deze manier kan een internetbureau binnen korte tijd een nieuwe marketingwebsite bouwen, die dan ook nog basisfunctionaliteit zoals een cms of een webshop bevat. Maar zitten bedrijven wel te wachten op een dergelijk snelle time to market? Is Windows Azure wel de juiste oplossing voor het realiseren van een marketingwebsite in de cloud? Macaw en Computable gaan hier proberen achter te komen via een speciale kennissessie via Twitter. Zij roepen lezers van Computable op om deel te nemen aan deze sessie en om vragen in te dienen over het onderwerp ‘marketingwebsites in de cloud’.
Cloud computing-perspectief
Beide partijen gaan graag in op onderwerpen als hoe schaalbaar de cloud en hoe mobiel een digitale werkplek is, hoe processen ook gedeeltelijk in de cloud kunnen worden ondersteund, hoe je een back-up van data in de cloud maakt, et cetera. Hierin kunnen technologieën als Office 365, waar Lync, Exchange en Sharepoint ook onder vallen, Windows Azure en Windows Intune aan bod komen. Macaw zal vragen van Computable-lezers beantwoorden vanuit cloud computing-perspectief. Vragen kunnen worden ingediend via Twitter.
Voor het dagthema ‘marketingwebsites in de cloud’ zit Macaw-specialist Dion Olsthoorn klaar om alle vragen persoonlijk te beantwoorden. Naast Olsthoorn zitten ook de andere specialisten Arie Leeuwesteijn, Jasper Staal, Guido Vrijdag, Maarten Wiesen en Dirk Zekveld klaar om op alle andere cloudvragen een antwoord te geven. Voor de interactieve kennissessie ‘Macaw geeft antwoord’ wordt de hashtag #AskMacaw gebruikt
Nokia Lumia 925
Macaw en Computable willen met de Twitter-actie zoveel mogelijk relevante cloudvragen gaan verzamelen en beantwoorden. Om lezers te stimuleren ook een vraag in te dienen, beloont Macaw iedere werkdag de allerbeste, relevante vraag met een Nokia Lumia 925. Tot 23.59 uur van die dag komen vragen in aanmerking voor deze Windows-smartphone van Microsoft. Vragen die na dit tijdstip worden ingediend, worden na afloop van de Twitter-sessie wel door Macaw beantwoord, maar dingen niet meer mee naar de Nokia. In totaal worden er in de week van 18 tot en met 22 november 2013 dus vijf Nokia Lumia 925’s weggegeven.
De redactie verzamelt alle reacties en gestelde vragen en ontvangt zoveel mogelijk antwoorden van Macaw. Deze worden gebundeld en gebruikt om redactionele artikelen over te schrijven. Hierin komt aan bod wat de mogelijkheden van cloud computing zijn en waar de grote pluspunten voor organisaties zitten.
Opstellen Twitter-bericht
Bezoekers van Computable.nl kunnen tijdens de Twitter-week van 18 tot en met 22 november vragen stellen aan de specialisten van Macaw. Dit gaat dus alleen via Twitter. In een Twitter-bericht wordt de volgende informatie vermeld:
Overige subthema’s
Vandaag wordt het subthema ‘marketingwebsites in de cloud’ behandeld. De komende dagen volgen de cloudthema’s ‘digitale werkplekken in de cloud’, ‘hybride cloudoplossingen’, ‘beheer in de cloud’ en ‘beveiligingsaspecten van de cloud’. Mocht je over deze subthema’s vragen willen stellen, dan kan daarvoor op Twitter de hashtag #AskMacaw worden gebruikt.