Detacheerder de Staffing Groep, waar IT-Staffing en IP-Staffing onder vallen,heeft vanmorgen, dinsdag 12 november 2013, overeenstemming bereikt met de directie van zijn failliete concurrent Corso en diens curator Coen Houtman over de overname van de goodwill. Dit houdt concreet in dat de Staffing Groep mag gaan onderhandelen met leveranciers en zelfstandige ict’ers over het voortzetten van de lopende contracten. Dit zal wel onder eigen label zijn en dus houdt het bedrijf Corso op te bestaan.
Corso had de Staffing Groep benaderd voor hulp. Door de snelle interventie van Staffing Groep kunnen de lopende contracten worden uitgediend. ‘Deze worden officieel wel beëindigd, maar wij kunnen vervolgens er wel weer direct in voorzien zodat de huidige detachering voortgezet kan worden’, licht algemeen directeur van IT-Staffing Wessel van Alphen jr. toe. ‘Uiteraard moeten we wel nog in onderhandeling met de leveranciers en freelancers. Het gaat in ieder geval over enkele honderden geplaatste zzp’ers.’
Overlap in klantenportfolio
Bij Corso werkten nog veertien mensen en de meeste van hen zullen hun baan gaan verliezen. Doordat de Staffing Groep echter in één klap meer werk heeft, sluit Van Alphen jr. niet uit dat verschillende van hen de overstap naar zijn organisatie gaan maken. ‘We zullen wel wat moeten uitbreiden, maar nog steeds zal het merendeel zijn baan kwijt raken. Dat is zuur, want Corso was twintig jaar lang een gevestigde naam in de ict-detachering. Doordat er veel overlap zit in ons klantenportfolio, is het extra werk wel goed voor ons in te passen.’
Ict-detacheerder Corso werd op 11 november 2013 failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Het faillissement betreft de Corso BV zelf en de bedrijfsonderdelen Interim Services, Informatica en Contracting. De holding is geen onderdeel van het faillissement. Een reden voor het faillissement is nog niet bekend, maar mogelijk ligt dit in de achterstand in de administratie en de betalingen waarmee het bedrijf werd geconfronteerd toen het in mei 2013 weer op eigen benen kwam te staan.
Lijkt erop dat ze de naam Corso al even klaar hadden staan.
http://www.corso-staffing.nl/
Lekker bezig bij IT-Staffing, ook al een belang in Source Group van 15%.
Aanmelden of beheren registerupdate service
WMZ meldingen uit 1991 en 1996
De twee oudere registers kunt u hieronder downloaden.
Wmz meldingen 1996
Wmz meldingen 1991
Datum meldingsplicht: 06 mei 2013
Meldingsplichtige: W. van Alphen
Uitgevende instelling: Aamigoo Group N.V.
Inschrijving handelsregister: 38211
Plaats: Culemborg
Volgende
Vorige
Verdeling in aantallen
Soort aandeel Aantal
aandelen
Aantal
stemmen
Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Toelichting
Gewoon
aandeel
1.075.000,00 1.075.000,00 Reëel Reëel Middellijk
(Cloud to Cloud Concepts
B.V.)
Procentuele verdeling
Soort
aandeel
Totale
deelneming
Rechtstreeks
reeel
Rechtstreeks
potentieel
Middellijk
reeel
Middellijk
potentieel
Kapitaalbelang 15,02 % 0,00 % 0,00 % 15,02 % 0,00 %
Stemrecht 15,02 % 0,00 % 0,00 % 15,02 % 0,00 %
Datum laatste update 09 mei 2013
Had er begin dit jaar ruim 40k euro van tegoed. Na lang aandringen is er betaald. Erg blij dat ik over ben naar een ander tussenbureau.
@Daan: Klopt. Alle gedupeerden zijn inmiddels al gebeld en IT Staffing heeft met alle klanten van Corso contact opgenomen. Deze deal was reeds ruim voor het faillissement erdoor gedrukt. Erg merkwaardig dat een curator geen andere opties onderzoekt. Makkelijk scoren voor IT Staffing over de rug van gedupeerden.
Merkwaardig is ook dat de namen van leveranciers van Corso zo makkelijk aan derden mogen worden verstrekt.
Uiteraard betreuren wij de situatie en nemen onze verantwoordelijkheid. Ziej onze reactie bij https://www.computable.nl/artikel/nieuws/detachering/4924275/3484209/rechtbank-verklaart-detacheerder-corso-failliet.html.
Bijzonder dat zoiets zo snel kan. Het lijkt me dat decurator meer partijen de kans moet geven om tot de beste oplossing voor de mensen te komen.
Naast IT-Staffing en Headfirst zijn er nog meer partijen die iets kunnen en willen betekenen. En wellicht betere deals hebben.
Bewijs ? Dat wordt op deze manier weggehouden.
De rekening raakt overigens niet alleen de zelfstandigen. Ook alle leveranciers EN (de niet genoemde groep) de klanten.
En niet te vergeten de “brokers-branche” zelf. Hiermee wordt het instabiele karakter nog eens aangetoond. Teveel uitgeholde marges omdat men teveel gericht is op omzet scoren.
Wellicht een leuk item voor een onderzoeksjournalist (van de Computable?).
@Murgen
en dan te denken dat bv KPN Corso in feite als verplichte tussenpersoon er tussen wilde hebben. Het geeft te denken aan de kwaliteit van de selectie die KPN kennelijk “toepast”.
Daarnaast maakt het weer eens duidelijk dat de betaaltermijnen die KPN toen hanteerde 90 dagen, neo-monopolistische eigenschappen heeft, waardoor je wel op de door hun toegwezen tussen persoon in ‘zee”moest gaan, 0-2 dus
@ Maarten, Ik had inderdaad negentig dagen, daardoor kom je pas na 2 maanden erachter dat er iets aan de hand is. Mijn opdrachtgever had toen al een aanbesteding lopen voor een nieuwe opzet van external staffing en het huidige bureau betaalt twee weken na indienen factuur. Dat is in deze tijd echt netjes. En de externen krijgen ook een kerstpakket. Ook erg lief. 🙂
@Murgen
wat bedoel je: 3 maanden + 2 maanden = 5 maanden?
er zijn bureaus, die betalen binnen 8 werkdagen….na factuurdatum.
@Maarten Oberman
Of wat te denken van het voormalige SCP (jaren geleden overgenomen door IT Staffing): ’s ochtends de factuur mailen, ’s middags op de rekening bijgeschreven