Libreoffice versie 4.1.3 nan The Document Foundation is beschikbaar, een moment waarop het zeker voor zakelijke gebruikers interessant is om het product te evalueren in de eigen bedrijfsomgeving. De 4.1-serie van LibreOffice kenmerkt zich door veel verbeteringen op het gebied van interoperabiliteit met Microsoft-bestanden en legacy-formaten. Van Libreoffice komt elk half jaar een hoofd-versie, en daarna maandelijks een update.
De eerste versies uit een serie zijn nadrukkelijk voor vroege overstappers en techneuten. Maar al snel is de kwaliteit ook goed voor professioneel dagelijks gebruik. The Document Foundation, de uitgever van LibreOffice, raadt aan om ook professionele derde-lijns support te nemen in professionele omgevingen.
LibreOffice 4.1 kent veel verbeteringen op het gebied van document compatibiliteit, die de mogelijkheden vergroten om kennis te delen met gebruikers van merkgebonden software terwijl de oorspronkelijke opmaak en inhoud gehandhaafd blijven. LibreOffice claimt niet alleen het beste vrije office-pakket ooit te zijn, maar ook het office-pakket dat de meeste interoperabiliteit biedt.
Interoperabiliteit is een kern-waarde van LibreOffice, dat sinds begin 2012 de de facto standaard is voor migraties naar vrije office-software. Er zijn talloze verbeteringen aangebracht in de filters voor het importeren en exporteren van Microsoft OOXML en ook aan de filters voor de oude bestandsformaten.
De interoperabiliteit wordt ook verbeterd door andere nieuwe mogelijkheden. Eén ervan is het insluiten van lettertypen in Writer, Calc, Impress en Draw, wat helpt voor het behouden van een goede weergave in situaties waarin een bepaald lettertype niet is geïnstalleerd op de andere computer. Ook zijn import en export toegevoegd van functies die nieuw zijn in Excel 2013, voor de ODF OpenFormula compatibiliteit.
Binnenkort verschijnt alweer de alpha-versie van LibreOffice 4.2.0. Maar het duurt nog tot eind januari voordat de eerste release wordt vrijgegeven.