De nieuwe AP370 en AP390 van Aerohive zijn een aanvulling op het platform voor cloudbeheerde mobiele netwerken en bieden een eenvoudig migratiepad naar 802.11ac gebaseerd Gigabit Wi-Fi. De Aerohive oplossing biedt ruimte voor twee scenario’s: stapsgewijs migreren vanuit een bestaande Wi-Fi omgeving of de installatie van een volledig nieuw 802.11ac netwerk met een overgang in één keer.
802.11ac is de meest recente technologische standaard voor radiotransmissie in de Wi-Fi industrie, waarmee een toename in data-overdrachtsnelheden tot boven de één gigabit per seconde is te realiseren. De nieuwe technische specificaties staan een grotere capaciteit toe dan met de huidige standaard 802.11n. Ze zorgen tevens voor een beter beheer van de radiofrequency (rf). Daarmee is binnen ondernemingen de aanzwellende stroom van nieuwe Wi-FI apparaten op te vangen. Snellere Wi-Fi toepassingen zijn te realiseren nadat de Wi-Fi Alliance afgelopen maand juni de specificaties voor de certificering van 802.11ac producten heeft vrijgegeven.
Omdat de meeste apparaten nog werken volgens de 802.11n standaard, maken bedrijven weinig haast met de invoering van 802.11ac. Het opwaarderen van het netwerk kost te veel tijd en investeringen. Ook de mogelijke aanpassing van de voedingsinfrastructuur aan grotere vermogens (Power over Ethernet+: PoE+) vormt een barrière. Met deze annoncering laat Aerohive zien, hoe ondernemingen zelfs met een verouderde PoE-infrastructuur de 802.11ac standaard kunnen invoeren zonder de uitrol van nieuwe Wi-Fi toepassingen binnen hun netwerk te compliceren of zelfs uit te stellen.
De nieuwe AP370 and AP390 producten verhogen het niveau van Aerohive’s gedistribueerde architectuur, aangeduid als Cooperative Control architecture. Deze biedt Wi-Fi van het hoogste niveau zonder het gebruik van een controller of een overkoepelend netwerk. Daarmee is 802.11ac direct uit te rollen of in fasen zonder extra uitgaven voor aanvullende apparatuur. De kosten en de complexiteit van het opwaarderen van controllers en bijbehorende software vormt niet langer een punt van zorg. Onder Aerohive’s HiveO kunnen oude en nieuwe access points gezamenlijk binnen hetzelfde netwerk functioneren.
PoE, power over ethernet, heeft niet echt wat te maken met Wi-Fi. Het gaat niet om de voeding. maar om de draadloze klant bij 802.11ac
Wat wel belangrijk is en waar niet op ingegaan wordt in het artikel, is dat met deze snelle basisstations, dat de achterliggende vaste infrastructuur de juiste capaciteit moet kunnen verwerken als er draadloos 1 Gbit/s gebruikt wordt. Daarnaast het zal bij draadloos meestal gaan om meer basisstations, dus een nieuwe dimensionering van een bestaande LAN infrastructuur is noodzaak.
@Maarten
Dus nog steeds geen draadloos stroom?
Ben ik nog gebonden aan een kabeltje omdat accu een beperkte capaciteit heeft.
@Erik
tegen de tijd dat er supergeleiding bij kamertemperatuur is, moeten we je opmerking nog maar eens opgraven 🙂