Oracle lanceert de SPARC M6-32 server en het SuperCluster M6 32 Engineered System, gebaseerd op nieuwe 3.6 GHz, 12-core Sparc M6-processors. Oracle SuperCluster M6-32 draait op Oracle Solaris en biedt volgens de ontwikkelaar vijf keer betere prijs/prestatie-ratio’s dan de IBM Power 795-oplossing. Met 32 TB aan primair geheugen heeft de SPARC M6-32 twee keer meer geheugencapaciteit dan de grootste IBM Power-server.
De nieuwe systemen van Oracle bepalen een nieuwe norm voor wat betreft prijs en prestatie in de high-end servermarkt. Zij bieden klanten de prijs/prestatieverhouding van instapmodellen, maar leveren tegelijkertijd extreem krachtige prestaties en de hoogste niveaus van beschikbaarheid. De SPARC M6-32-servers met maximaal 32 terabyte aan geheugen en 384 processor-cores zijn in staat om volledige applicaties en databases in-memory te draaien, wat leidt tot ongeëvenaarde prestaties. Oracle SuperCluster M6-32 is het snelste en meest schaalbare Oracle-systeem. Deze oplossing integreert SPARC M6-32-servers met Exadata Storage Servers die geoptimaliseerd zijn voor gebruik met de Oracle Database.
Het enorme geheugen van de SPARC M6-32, gecombineerd met zijn complete, zero-overhead en kosteloze virtualisatiemogelijkheden maken het systeem een ideaal consolidatieplatform voor bedrijfskritische belastingen. Het systeem draait volledige bedrijfsapplicaties en databases in-memory en biedt zeven keer betere databaseprestaties bij gebruik van in-memory, vergeleken met standaardgebruik. De SPARC M6-32-server ondersteunt elektrisch geïsoleerde Dynamic Domains die zorgen voor volledige beveiliging en fout- en resource-isolering voor maximale beschikbaarheid en het isoleren van geconsolideerde workloads.
Volgens interne documenten van Oracle vinden ze dat ‘Sun hardware blows’ en dat ‘Oracle clearly appears to think we (…) are idiots.’
http://www.cio.com/article/707071/Sun_Hardware_Blows_According_to_Oracle_Internal_Documents
Oracle is het laatste jaar keer op keer op de vingers getikt voor onjuiste claims in hun advertenties. Aanschafprijs is een ding , daarna komen al snel de enorme invoices voor de licenties en add-ons.
Als klant geloof ik er geen woord meer van.
Ik ben erg benieuwd naar de verschillende benchmark tests. Dit is gewoon een kopie van de informatie in de press release.
@ Daan, hoe is een artikel van een jaar terug, waarin een quote van waarschijnlijk nog langer geleden gebruikt wordt nu nog relevant?
@ Pieterse, mijns inziens worden dit soort machines juist gebruikt voor licentie consolidatie of voor bedrijven die sowieso erg groeien in gebruik van IP.
Groet,
Henk
@Daan, wat.een.geweldig artikel en wow die links naar de chats en e-mails…. om te smullen.
Ik ben niet genoeg thuis in Sun om een oordeel te vellen, maar de beschrijving klinkt erg goed. Cloud in a box. Beetje mainframe zoals de Z series van IBM.
Het klink in ieder geval als een goede bak voor SAP HANA 🙂