De redactie van Computable heeft meer dan duizend aanmeldingen binnen gekregen van lezers die de HP ElitePad willen uitproberen. Slechts vijf van hen zullen de zakelijke tablet toebedeeld krijgen, waarna zij hem twee weken mogen gaan uitproberen. Daarbij is het wel de voorwaarde dat de ElitePad in een zakelijke omgeving wordt getest. Voor het schrijven van een review mogen zij het apparaat houden.
De komende dagen worden de vijf reviewers geselecteerd. Uiterlijk 13 juni 2013 worden zij op de hoogte gebracht van hun deelname. De tablets worden met een korte uitleg en instructie door de Computable-redactie en productexperts van HP aan de vijf recensenten uitgereikt tijdens een lunchbijeenkomst bij Computable in Amsterdam-Noord op 20 juni 2013. De recensies dienen twee weken na ontvangst van de tablet bij de Computable-redactie binnen zijn.
HP ElitePad
De HP ElitePad is 9,2 millimeter dik en weegt 630 gram. De tablet heeft 64 GB aan opslagcapaciteit en beschikt over een camera van acht megapixels. Het scherm is 10,1 inch, wat neerkomt op een diagonaal van 25,7 centimeter. Dit scherm is uitgerust met Corning Gorilla Glass 2 tegen krassen. Ook de aluminium behuizing is zo ontwikkeld dat het tegen een stootje kan.
Het 10,1 inch scherm heeft een displayverhouding van 16:10 waardoor minder scrollen nodig is. Het touchscreen ondersteunt pen of input via stemgeluid. De HP ElitePad is uitgerust met extra stroomvoorzieningen. Met de Expansion Jacket en een extra Jacket-accu kan de hele dag gewerkt worden zonder de zorgen over opnieuw opladen. De tablet kan op kantoor gekoppeld worden waardoor het een desktop-pc wordt. Met de HP ElitePad Expansion Suite kan de zakelijke tablet worden uitgebreid tot een complete business.
HP biedt ondersteuning voor bestaande zakelijke applicaties en voor branchespecifieke software en hardware. De HP ElitePad is aan te passen aan de manier waarop deze wordt gebruikt. De tablet biedt professionele bescherming tegen virusaanvallen en andere dreigingen met HP Client Security, HP BIOS Protection en Microsoft Defender 3.5.
@Leen:
Hoe komt het dat je je werk verder op een laptop voort moet zetten? Zijn de bedrijfsapplicaties nog niet geschikt gemaakt voor het werken op een tablet? Zo niet hoe zou je in zo`n omgeving bijvoorbeeld een tablet van HP kunnen testen?
Ps. als ik het over geschikt maken van bedrijfsapplicaties voor op tablet dan heb ik het niet over het toegang geven tot je bedrijfsapplicaties via een Citrix-client op je tablet!
@Leen
Kijk ik naar het door jou geschetste scenario, dan is de tablet (mijns inziens) dus niet geschikt.
– je moet een toetsenbord meenemen om een beetje handig je gegevens in te kunnen voeren blijkbaar
– vervolgens moet je het ook nog verder uitwerken op een laptop
Misschien denk ik dan even te kort door de bocht, maar is het dan niet handiger om meteen je laptop mee te nemen?
Kijk we zijn weer terug op het punt waarom het gaat. Inderdaad: de tablets die ik tot nu toe in handen heb gehad zijn m.i. NIET geschikt voor gebruik in MIJN werkzaamheden, ik heb tot nu toe altijd een Windows-machine nodig gehad voor het afhandelen van de laatste dingen. Zowel Apple met iOS als Google met Android schieten te kort. Ik weet uiteraard niet of dat voor iedereen geldt. Maar dat is dus de reden dat ik Windows 8 Pro op een tablet wel een kans zou willen geven. Want bijna alles wat ik gebruik heeft wel een link met Microsoft-middelen zoals Exchange, Office, Sharepoint, Lync etc.
@Leen
Het geschikt zijn van een tablet draait om twee dingen:
– ‘jouw’ argumenten, zijnde de beschikbare applicaties/interfaces
– ‘mijn’ argumenten, zijnde de praktische kant van langdurig toetsenbord en beeldschermwerk.
Beide moeten voldoen wil het gebruik van een tablet haar vruchten afwerpen.
beste Reza, Leen en Pa Va Ke,
Dank voor jullie reactie. Ik ben werkzaam op het Valuascollege te Venlo en we zijn actief bezig de iPad in het onderwijs in te bouwen. Jullie kritiek aangaande het feit dat de iPad geen productiemachine is, kan ik alleen maar onderstrepen. Het commentaar op de Google Chromebook onderstreep ik ook.
Echter, in het onderwijs speelt niet zozeer de toegang tot het internet een rol maar wel drie simpele feiten:
1) De leerlingen hebben een Office-achtige omgeving nodig om te kunnen werken, Google Docs is een prima alternatief.
2) Leerlingen moeten in de ELO van Magister kunnen en
3) Er moeten onderwijsapplicaties beschikbaar zijn en dat allemaal tegen een aantrekkelijke prijs.
Het behoeft nog onderzoek maar de Chromebook lijkt hier wel aan te voldoen allemaal.
Toch zijn verreweg de meeste scholen Microsoft-georiënteerd en wanneer de reus uit Redmond nu eens echt over de brug komt met een handzame machine, die kinderen gemakkelijk in hun tas kunnen vervoeren, die weinig tot geen technische uitval heeft (zoals de iPad) en er talloze onderwijsapps beschikbaar zouden zijn met een MS Office-omgeving, dan kan de opgelopen achterstand in de markt zomaar worden ingelopen.
En juist hierom heb ik mateloos grote interesse in deze HP-machine! Zou deze machine de oplossing kunnen zijn?
@ Redactie,
Wie gaan deze machines testen en wat was hun argumentatie?