Het Platform Outsourcing Nederland (PON) heeft twintigduizend euro subsidie toegekend aan twee onderzoeksprojecten. Het empirisch onderzoek van CGI naar governance krijgt vijfduizend euro. Vijftienduizend euro ligt klaar voor een analyse van de activiteiten van Indiase offshorepartijen in Nederland. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Amsterdam Institute for Social Science Research van de Universiteit van Amsterdam (UvA)
Het PON stelt zich tot doel om uitbesteding toegankelijker te maken en verder te professionaliseren. Eén van de manieren waarop het platform dit doet is door het stimuleren van onderzoek dat bijdraagt aan deze doelen. De subsidies van 2013 gaan naar onderzoeken van het Amsterdam Institute for Social Science Research en automatiseerder CGI (voorheen Logica). PON heeft als vereniging een groot aantal leden uit de belangengroepen uitbesteders, kennisinstellingen, adviesbureaus, leveranciers, advocaten en zelfstandig professionals.
Onderzoeken
De onderzoekers die verbonden zijn aan het Amsterdam Institute for Social Science Research van de Universiteit van Amsterdam zullen een onderzoek uitvoeren met als doel een beter inzicht te krijgen in de inbedding van Indiase offshore-bedrijven in Nederland; hun motivatie voor vestiging, hun relaties met Nederlandse bedrijven, hun participatie in lokale netwerken (bijvoorbeeld met PON en kennisinstellingen), en de positie van Nederlandse vestigingen binnen de internationale netwerken van Indiase bedrijven zelf.
CGI voert een empirisch onderzoek uit naar de verschijningsvormen van context-specifieke combinaties van formele en informele stuur- en controle-mechanismen. Daarbij gaat het bedrijf na welke mogelijke randvoorwaarden en condities bepalend zijn voor een succesvolle combinatie. Oftewel: welke handvatten heeft de chief information officer van de klant om de gewenste mix van formele en informele governance te bepalen? En welke keuzes dienen zich aan voor de client service manager van de leverancier? Welke vormen kies je voor informele governance, en waar is die keuze op gebaseerd?
Citaat : ” voert een empirisch onderzoek uit naar de verschijningsvormen van context-specifieke combinaties van formele en informele stuur- en controle-mechanismen. Daarbij gaat het bedrijf na welke mogelijke randvoorwaarden en condities bepalend zijn voor een succesvolle combinatie. Oftewel: welke handvatten heeft de chief information officer van de klant om de gewenste mix van formele en informele governance te bepalen?”
Waar gaat dit in hemelsnaam over? Kan iemand mij bijlichten?
Beste Niet Geregistreerde bezoeker,
Formele besturing wordt ingevuld met behulp van de hiërarchie en contracten. Informele besturing valt daarbuiten, voorbeelden zijn vormen van overleg, peer reviews, organizational learning. We weten dat in alle gevallen beide vormen nodig zijn. We weten ook dat heel veel outsourcingsprojecten mislukken door een invulling van beide die niet adekwaat is. Zie bijvoorbeeld TITM van april 2013 over projectbesturing. Maar we weten niet precies welke combinaties van contract en informele besturing onder welke (context specifieke) omstandigheden optimaal zijn. Wat te doen als er al een langer bestaande relatie is tussen de partners, als de dienst complex is, als het gaat om innovatie, enzovoort.
Ik zou zeggen: volg de website van PON, en lees Outsourcing Magazine. Je zult er vast veel van opsteken.