De ict-vaktitel Computable reikt voor de tweede keer een Partner van het jaar Award uit. De onderscheiding is bedoeld om de aandacht te vestigen op een aansprekend ict-project waarin verschillende ict-partners met succes hebben samengewerkt. De Computable-redactie heeft hiervoor tien ict-projecten genomineerd. De uitreiking vindt plaats op 7 november 2013 tijdens het jaarlijkse Computable Awards-gala.
De voordracht voor de nieuwe Partner van het jaar Award wordt gedaan door de redactie van de ict-vaktitel Computable. Het gaat daarbij om ict-projecten waarbij verschillende partijen uit de ict-branche met elkaar hebben samengewerkt om een project bij een klant tot een succes te maken. De redactie kijkt daarbij naar projecten die haar in het afgelopen jaar zijn opgevallen.
Lezers kunnen hun stem online uitbrengen via de poll naast dit artikel, ook kunnen zij hun stem motiveren in een reactie onder dit artikel. De Computable-redactie bepaalt uiteindelijk welk project de prijs in de wacht sleept. Die keuze wordt mede gebaseerd op het aantal stemmen dat op een project wordt uitgebracht en de motivaties die lezers achterlaten.
Anders dan bij de andere categorieën in de Computable Awards kent de Partner van het jaar Award tien genomineerden.
Genomineerd zijn:
1. 3D – Digitalisering, Dienstverlening en Deregulering (BCT, Green Valley, Pinkroccade Local Government en gemeente Horst aan de Maas)
2. Bring iT (Cisco, Imtech ICT en Vodafone)
3. Ctrl-portal (Deloitte, Raet en Twinfield)
4. Datanetwerk Schiphol Telematics (Avaya, Vosko Networking en Schiphol Telematics)
5. DigiD 4.1 (Atos, Digidentity en Logius)
6. Mobiel tenzij-beleid (Innervate, mITE, MobileIron, Scholten Awater en gemeente Zaanstad)
7. Inspecteur Centraal (Sogeti, Dictu en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)
8. Politie.nl en het nieuwe intranet van de Nationale Politie (Capgemini, Hippo en ASP4all, KLPD, vtsPN)
9. Rapportagesysteem Sunday International (Ilionx, MicroStrategy, DoGoodFeelGood Design en Sunday International)
10. Uitwisselingsplatform Voor- en Vroegschoolse Educatie (Inter Access, Thorax, ASP4all en gemeente Den Haag)
Categorieën
Inclusief de Partner Award kennen de Computable Awards drie categorieën:
Elf awards worden uitgereikt op basis van het oordeel van een vierkoppige vakjury, die in elke categorie vijf genomineerden aanwijst. Voordrachten hiertoe worden gedaan door lezers van Computable.nl, die hun voordracht motiveren aan de hand van een project.
Daarnaast is er de Partner Award, waarvoor partijen worden voorgedragen door de redactie. Lezers van Computable.nl brengen hun stem uit en laten een motivatie achter. Op basis van de uitgebrachte stemmen en motivaties kiest de redactie wie deze Award krijgt.
De zogeheten Computable 100-awards worden uitgereikt aan ict-bedrijven die het beste scoren in een imago-onderzoek dat in opdracht van Computable wordt gehouden door marktonderzoeksbureau Motivaction. Als basis voor het onderzoek dient een lijst die is opgesteld door de financiële specialisten van Mazars Berenschot Corporate Finance. Zij zetten elk jaar op een rij welke in Nederland gevestigde honderd ict-bedrijven gemeten naar omzet het grootst zijn.
Kijk hier wie er in 2013 genomineerd zijn voor een Computable Award en kijk in de Hall of Fame wie er in het verleden een Computable Award wonnen.
Het Intranet van de Nationale politie in combinatie met de voormalige regionale intranetten is een geweldige manier van communiceren met 69.000 politiemensen. Tevens kennisnetwerk en vraagbaak op talloze terreinen.
Politie.nl is een goede manier van digitale communicatie tussen burger en politie.
De Nationale Politie levert hiermee duidelijke, up-to-date informatie waar dagelijks bijna 70000 medewerkers plezier van hebben. Ook is het een bron van politie-kennis.
Naast het belang van een systeem “voor- en vroegschoolse educatie” is dit project ook een voorbeeld van geslaagde samenwerking. Partijen die elkaar opgezocht hebben om gezamenlijk een mooi resultaat neer te zetten. Met niet alleen als einddoel de tevreden klant, maar vooral ook het maatschappelijk belang.
Ben natuurlijk niet geheel onpartijdig, maar de app voor de inspecteurs van de NVWA is een uitkomst. Men is nog bezig met de uitrol, wat inhoudt dat er op dit moment nog inspecteurs met pen en papieren checklisten en opschrijfboekjes rondlopen. De ouderwetse manier dus.
Bij einde werkdag moeten zij al deze analoge informatie gaan overtypen zodat het in de systemen staat. Als je een drukke werkdag achter de rug hebt, schiet dat er soms nog wel eens bij in. Met als gevolg dat de informatie pas later wordt overgetypt. Dat is niet leuk en onhandig voor de inspecteur, zijn collega, het management, de ondernemer en uiteindelijk de burger.
Met deze nieuwe app en de iPad is er sprake van een win-win situatie.
Inspecteur Centraal heeft mijn stem, omdat dit op alle fronten vernieuwend is en een stap voorwaarts in efficiencyverbetering bij de overheid. Door deze innovatie komt de ambtenaar uit zijn kantoor en kan meer tijd besteden aan daadwerkelijke controles, hetgeen zijn/haar werk ook een stuk aantrekkelijker maakt.
Het intranet van de Nationale Politie in combinatie met de voormalige regionale intranetten is een geweldige manier van communiceren met 69.000 politiemensen. Tevens kennisnetwerk en vraagbaak op talloze terreinen.
Politie.nl is een goede manier van digitale communicatie tussen burger en politie.
De kracht van politie.nl is de Mijn Buurt-sectie.
Tik je straat en huisnummer in of postcode en je krijgt de vermiste personen, en gezochte boeven uit je wijk én het laatste politienieuws. Probeer maar eens: http://www.politie.nl/mijn-buurt
Ilionx is deelnemer aan een van de projecten. Dit is een bijzonder servicegerichte organisatie. Daarom geef ik mijn stem aan het project waarin Ilionx participeert: 9. Rapportagesysteem Sunday International.
Het Uitwisselingsplatform Voor- en Vroegschoolse Educatie heeft mijn stem gekregen. Hoewel ik niet geheel objectief ben in dezen, is dit project mijns inziens een voorbeeld van een geslaagde samenwerking met dito resultaat. Bovendien is dit project in de lijst van genoemde projecten een van de weinigen waar ook al daadwerkelijk is samengewerkt binnen dit kader en niet slechts een beoogde samenwerking is uitgesproken.
Daarbij heeft dit project dankzij de samenwerking aanvullende (functionele en technische) resultaten opgeleverd die zonder de aanwezigheid van deze partners in de samenwerking niet geboekt zouden zijn. VVE-UP maakt voor- en vroegschoolse educatie beter beheersbaar voor gemeente én organisaties en daar zijn we als samenwerkingspartijen heel erg trots op.
Het Uitwisselingsplatform Voor- en Vroegschoolse Educatie krijgt mijn stem. Als medewerker in de jeugdzorg hecht ik eraan dat elk kind zijn kansen krijgt op groei en ontwikkeling. Spreken en goed gebruiken van dezelfde taal, is daarbij een basale voorwaarde. Ik lees hier hoe in dit project wordt samengewerkt tussen organisaties en overheid. Wat mij betreft een project dat breder getrokken mag worden.