De gemeente Amersfoort heeft na een Europese aanbesteding ARP Nederland geselecteerd voor het leveren van tablets en smartphones ten behoeve van zo'n zeshonderd medewerkers. Naar verwachting zal de gemeente de komende drie jaar in ieder geval circa vierhonderd smartphones en tweehonderd tablets bestellen. De geschatte waarde van de totale opdracht is zo'n vijfhonderdduizend euro. Amersfoort wil de mobiele apparatuur inzetten om het digitaal, papierloos werken te stimuleren. Ook wil het meer gebruiksgemak voor haar ambtenaren.
ARP Nederland heeft een eigen zogeheten Mobility ECO-systeem ontwikkeld. Binnen dit systeem biedt de hardwaredienstverlener diverse componenten op het gebied van mobility, zoals bijvoorbeeld mobile device management en mobile application management, om klanten te helpen met het beheren van bring your own device (byod). Bedrijven hebben steeds meer te maken met een verandering van een gesloten zakelijke omgeving naar een open omgeving die privé en zakelijk gebruik toestaat, aldus ARP. Het bedrijf zet zijn Mobility Eco-systeem ook in om de gemeente Amersfoort te ondersteunen.
ARP Nederland, onderdeel van de Duitse Bechtle Groep, is gevestigd in Maastricht en levert hardware, randapparatuur, computertoebehoren, standaardkantoorsoftware, logistieke it-diensten en printerdiensten. Recent won de hardwaredienstverlener nog een opdracht bij de provincie Limburg voor het leveren en onderhouden van hardware. Ook haalde het een order binnen bij de Initiatiefgroep Europese aanbesteding (IGEA), een groep van zeven regionale opleidingscentra (ROC’s). Het betreft een raamovereenkomst voor het leveren en onderhouden van netwerkapparatuur.
Als er zo’n 400 smartphones worden aangeschaft en 200 tablets, met een totale waarde van €500.000, betekend dat de gemiddelde prijs voor deze apparaten €833,33 is. Geen enkel van de aangeschafte apparaten is zo duur, dus waar komt dit zeer hoge bedrag vandaan?
@Hans,
Op zich lekker scherp van je, ik denk wel dat ze er nog wat aan Mobile Device Management e.d. bij gedaan hebben, maar daar mee wordt het nog steeds geen “koopje”.
Experts die een aanbesteding gaan analyseren doet me denken aan een opinie die ik eerder geschreven heb:
https://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/3964082/2379248/aanbestedingstraject-gaat-niet-om-de-knikkers.html
Ik wil niet drammen maar als ik kijk naar de boekhouding dan krijg ik het idee dat we 6 miljard en nog veel meer kunnen bezuinigen op deze compleet zinloze carroussel. Meer gebruiksgemak voor ambtenaren lijkt me trouwens nogal moeilijk uit te leggen als reden voor een forse OZB stijging.