Lang voordat we ons de vraag stelden ‘Is de cloud wel veilig?’ hadden we ons geld er al in gezet. En als je heel erg veel pech hebt, dan heb je dat gedaan bij de ING. De cloud van ING wordt voortdurend aangevallen door cybercriminelen of jongetjes van vijftien, dat is nog niet bekend. Hierdoor is de bank te pas en te onpas niet bereikbaar. Zelfs de banken in Cyprus waren de afgelopen dagen vaker open dan de ING.
Maar is dit een ramp? Als je de reacties op de website van de Telegraaf leest wel. Als dit soort dingen gebeuren dan vind ik het altijd leuk om de reacties op de website van de Telegraaf te lezen. Als je die reacties leest, kom je er ook achter dat er ook mensen zijn die een IQ hebben dat niet boven de kamertemperatuur uitkomt, maar toch kunnen lezen en schrijven.
Gulden
Dit is een bloemlezing van de reacties die onder het nieuwsbericht over de ING op de Telegraaf website stonden: ‘Dit is diepe ellende’, ‘Wanneer gaat de beerput open?’en ‘En Den Haag doet weer niks’. Ook de uitdrukking ‘grote graaiers’ in combinatie met ‘bonussen’ viel natuurlijk weer.
De mooiste reactie vond ik: ‘Ik heb het altijd al gezegd, we hadden nooit naar de euro moeten gaan’. Maar natuurlijk! We hadden de gulden moeten houden, dan was dit nooit gebeurd. Dat kon ook niet, want we hadden toen geen internet. Je moest toen nog fysiek naar de bank die slechts vijf dagen in de week open en tussen de middag gesloten was.
Kwartiertje storing
We wennen veel te snel aan 24-uurs dienstverlening. Maar het goede nieuws is, aan storingen wen je ook wel weer. Ik hoorde vanochtend nog iemand zeggen: ‘ING lag er weer uit maar het viel mee, het duurde maar een kwartiertje’. Zo kan het dus ook.
@Rick van den Hoogenhof, waar haal je dat tientje per jaar vandaan? Ga eens een kwartiertje rood staan en je betaalt rente, zet vervolgens een jaar lang een ton op je betaalrekening en kijk wat je aan rente hebt ontvangen, NUL, de rest gaat via staatsteun (uw belastinggeld) naar de systeembanken en dat is ook meer dan een tientje, etc. etc.