De beursgenoteerde SAP-dienstverlener Ctac in Den Bosch verandert zijn beschermingsconstructie tegen vijandige overnames. De Stichting Continuïteit c/Tac krijgt onder omstandigheden een stem van 50 procent in de onderneming. Nu is dat beperkt tot maximaal 33,3 procent.
De helft van de zeggenschap in de onderneming wordt in het geval van een vijandige overname naar de stichting gesluisd door het uitgeven van zogeheten preferente aandelen ter waarde van het complete uitstaande aandelenkapitaal. Nu is die waarde nog beperkt tot maximaal de helft van het uitstaande aandelenkapitaal. De wijziging gaat in op 26 maart 2013.
Of er een actuele aanleiding is om de bescherming tegen vijandige overnames te vergroten, kon Ctac vandaag niet toelichten. Zowel algemeen directeur Henny Hilgerdenaar als financieel directeur Douwe van der Werf waren onbereikbaar voor het geven van een toelichting.
Binnen de beschermingsconstructie krijgt de Stichting Continuïteit c/Tac op 26 maart 2013 een optierecht van Stichting Prioriteit c/Tac en van Ctac NV. Met dit optierecht kan Stichting Continuïteit c/Tac preferente aandelen krijgen in Ctac. Als Stichting Continuïteit c/Tac het gewijzigde optierecht uitoefent, geeft dat de stichting de helft van de stemmen in de algemene vergadering van aandeelhouders van Ctac.
Medewerkers
De aandelen van Ctac staan genoteerd aan de effectenbeurs van Amsterdam. Bij het bedrijf werkten eind 2012 in totaal 466 mensen. Ctac heeft vestigingen in Nederland, België en Frankrijk.