De op non-actief gestelde directeur Cretien Jung van USoft is naar de rechtbank in Midden-Nederland gestapt om zijn ontslag aan te vechten. Hij eist in een kort geding zijn directeurspost en achterstallig loon terug. Jung behoorde tot de driekoppige directie. In het kader van een reorganisatie vorig jaar moest ook de directie inkrimpen en bleek Jung in oktober de pineut. Hij was het niet met zijn dreigende ontslag eens en weigerde een voorgestelde vertrekregeling. Daarop werd hij eind november 2012 geschorst.
Uit de dagvaarding blijkt dat Jung, die al vanaf 1993 in dienst was, vindt dat hij van de driekoppige directie als houder van de meeste dienstjaren niet ontslagen had mogen worden. Dat had in zijn ogen de later aangestelde algemeen directeur Roel Spans of de vorig jaar zomer aangestelde operationeel directeur Pieter Roemer moeten zijn. Jung was het ook oneens met de geboden vertrekregeling. Volgens de aandeelhouders van USoft was het in het kader van de reorganisatie het meest logisch dat de statutair directeur in de persoon van Jung moest vertrekken.
Het geschil liep daarna zo hoog op dat Jung afgelopen november werd geschorst en vanaf eind december 2012 ook geen salaris meer heeft gekregen. Verder werd het nummer van zijn mobiele telefoon afgesloten en wilde USoft dat hij zijn lease-auto zou inleveren. Jung eist nu via een kort geding zijn directeurspost en achterstallig loon terug.
Boven jan
In de dagvaarding komt verder naar voren dat USoft meent dat het Jung een nette vertrekregeling heeft aangeboden. Het bedrijf acht de schorsing terecht; de directeur zou een ‘ongewenste invloed hebben op de werkvloer omdat hij de noodzaak van de reorganisatie zou betwisten.’ Algemeen directeur Spans van USoft wil niet reageren zolang de zaak nog onder de rechter is; Jung was niet bereikbaar voor commentaar.
Softwareleverancier USoft uit Baarn zegt na een reorganisatie waarbij vorig jaar veertien mensen zijn ontslagen, weer boven jan te zijn. Het bedrijf, bekend van zijn applicaties voor data-intensieve transacties, heeft hoge verwachtingen van een bpm-suite die het aan het opbouwen is voor procesondersteuning en requirements-management.