It-dienstverlener Avanade helpt Vanderlande Industries, aanbieder van geautomatiseerde material handlingsystemen, met de vernieuwing van hun it-infrastructuur. Hierbij worden 2650 werkplekken wereldwijd naar het Windows 7-besturingssysteem gemigreerd. Het bedrijf werkte voorheen met Windows XP en stapt over naar Windows 7 om aan de veranderende wensen en eisen wat betreft productiviteit, veiligheid en betrouwbaarheid te kunnen voldoen.
Vanaf oktober 2012 tot april 2013 bereiden beide partijen zestien kantoren, honderd servers, 215 applicaties, 2100 gebruikers en 2650 werkplekken voor op de migratie. De migratie zelf start in april 2013 en vanaf augustus kan iedereen over de hele wereld aan de slag met hun nieuwe werkplek gebaseerd op Windows 7.
Citrix en Windows Server 2012
Samen met Avanade, die een grote rol in het managen van het project op zich neemt en eindverantwoordelijk is voor de project-subgroepen ‘Core Infrastructure’, ‘Application Services’, ‘Workplace’ en ‘Citrix’, wordt hard gewerkt om alle 2650 werkplekken wereldwijd van Windows XP te migreren naar Windows 7 met System Center Configuration Manager 2012 en de servers te vernieuwen met Windows Server 2012. Hieronder valt onder andere een upgrade van Citrix, het vernieuwen van de beheertool en het testen van alle huidige applicaties op Windows 7. Naast deze activiteiten wordt ook een appstore ontwikkeld voor medewerkers van Vanderlande, waarmee zij zelf, zonder tussenkomst van de it-afdeling, door Vanderlande Industries goedgekeurde applicaties kunnen downloaden.
‘Qua techniek is deze migratie geen hogere wiskunde’, zegt Ton de Wit, projectmanager van Vanderlande Industries. ‘De uitdaging ligt vooral in de omvang van het project omdat we praktisch de gehele it-infrastructuur binnen onze internationale organisatie met 2100 medewerkers raken.’
De keuze voor Windows 7 op dit moment, terwijl de verregaande flexibilisering van werkplekken vraagt om een nieuw en ander model gebaseerd op de toekomst is bijzonder. De keuze voor de nieuwere technologie die een organisatie afhankelijk maakt van het spreekwoordelijke ijzer zou een handlingsorganisatie moeten aanspreken.
Op elk moment, op elke plaats inzicht en toegang tot de informatie, zeker als je een wereldwijde speler bent. Anytime, Anyplace, Anywhere is daarbij de gedachten, en dat geld dan ook voor platform onafhankelijkheid…het denken in applicaties in plaats van het denken in mogelijkheden voor gebruikers is niet van deze tijd, ook al lijken app’s een goede optie, web enabled is sterker en gericht op standaarden, app’s zijn platformafhankelijk en daardoor kapitaalintensiever. Ben benieuwd welke business case de grondslag is geweest voor de bovenstaand genoemde keuzes.